Datum objave: 29. Srpanj 2017

LJETUJ NA MARTINSKOJ - Fantastični koncert Dade Topića u režiji Darka Relje i Disco Gimnazije

Diana Ferić
Diana Ferić

Legendarni Dado Topić i njegov band "Time after Time" održali su fantastični koncert na Martinskoj u sklopu manifestacije "Ljetuj na Martinskoj" koju drugu godinu za redom organiziraju Darko Relja Ritmo i Udruga "Disco Gimnazija".

Samorodna domaća šibenska ljetna manifestacija "Ljetuj na Martinskoj" pokrenuta s puno pozitivne energije i iskrene želje da se u jednom dahu očuva dio šibenske tradicije, a pristanište i plaža na Martinskoj pretvori u najljepšu ležernu i nostalgičnu ljetnu pozornicu, jučer je zasjala punim sjajem unatoč golemoj konkurenciji Josipe lisac na tvrđavi sv. Mihovila i obilja programa u sklopu Changer projekta što je vjerojatno razlog što nije bilo puno ljudi, ali oni koji su bili uživali su u istinskom rocku u intimnoj atmosferi i pravom zvuku.


Zasluge za bljesak Martinske i projekta "Ljetuj na Martinskoj" pripadaju legendarnom rockeru Dadi Topiću i njegovom bandu "Time after Time" koji su maestralno prošetali kroz jednu od najvažnijih baština hrvatske kulture rock and rolla, opus nezaboravne i neprežaljene grupe "Time".


Njihov koncert bio je poslastica za sve ljubitelje pravog rock and rolla (i to rock and rolla made in Croatia) i glazbe koju stvaraju i sviraju ljudi od krvi i mesa puni dobrih vibracija i pozitivnih emocija.


Publika je od početka do kraja koncerta uživala u pjesmama koje dobro poznaje, a Dado i "Time after Time" briljirali su antologijskim izvedbama najboljih hrvatskih blues skladbi svih vremena "Za koji život treba da se rodim" i "Kralj alkohol". Iako su te pjesme bile fascinantne Martinska će pamtiti nevjerojatnu blues improvizaciju na kraju pjesme "Život u čizmama s visokom petom". Naime u tom neočekivanom dodatku kroz minuciozno gitarističko tkanje Dado je soto voce, kroz stihove stvarane na licu mjesta ispričao svoju životnu priču, povijest grupe "Time" i svemu tome dodao finu pohvalu Šibeniku, Martinskoj i Darku Relji. Svaka čast.


Nastup Dade Topića na Martinskoj bio je njegov prvi nastup u Šibeniku nakon 37 godina. On je nastupio u Šibeniku 1980. godine u Gimnaziji s "Azrom", "Prljavim kazalištem" i "Aerodromom".


Manifestacija „Ljetuj na Martinskoj“ počela je 8. srpnja koncertom "Teških osjećaja", a trajat će puna dva mjeseca. Do tamošnje plaže i glazbene scene na mulu lako je doći zahvaljujući stalnom brodskom prijevozu. Brod polaziti sa šibenske rive ispred topova svakog dana u 10, 13, 16, 18 i 20 sati, a kada se održavaju koncerti plovi koliko treba.

Plaža na Martinskoj uredna je i dobro pripremljena zahvaljujući poduzeću "Zelenilo" i udruzi "Inkluzija". Vode za piće nema, ali ima dovoljno drugih tekućina kao i spize.
 

Iz kategorije: Vijesti