Datum objave: 22. Svibanj 2016

Nije kao milenijska,ali je tu negdje:Svi sudionici današnje Biciklijade Radio Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Bogatom lutrijom okončana je ovogodišnja, 5. biciklijada u organizaciji Županijskog radio Šibenika, Turističke zajednice Grada Šibenika i BK „Faust Vrančić“, a najviše sreće imali su dječak Roko Rajčić koji je dobio muški te obitelj Trklja, koja je na utrci sudjelovala s malim unukom, a kojima je pripao ženski bicikl.

 

Glavne nagrade osigurali su Grad Šibenik i Gradski parking. Na Biciklijadi je sudjelovalo oko 180 biciklista, a na završnici na Banju pridružio slijepi desetogodišnjak Mate Bralić s obitelji jer će sav novac od startnine biti uplaćen njegovo školi za nabavu posebnog pisača koji će omogućiti da lakše prati nastavu. To bi trebao biti početak akcije prikupljanja novca za taj uređaj koji košta čak 27 000 kuna pa je upućen poziv svima koji to mogu da se odazovu akciji i nakon današnje biciklijade.

 

„Vrlo sam zadovoljan odazivom biciklista, posebno zbog toga što se istodobno održavalo još nekoliko sličnih trka, najbliža nama u Benkovcu. Žao mi se što su se termini poklopili, ali mi smo Biciklističkom savezu prvi prijavili datum održavanja biciklijade. Hvala svima koji su nam se pridružili. Nadam se da su zadovoljni i da su sretni i zbog toga što smo pridonijeli humanitarno akciji prikupljana novca za našeg hrabrog Matu“, kazao nam je Toni Erceg i BK „Faust Vrančić“.

Bicikliste je nakon jedno i pol satne ture od Šibenika do Zablaća i natrag do Banja dočekao rižot od kozica koji su megatavi pripremili članovi Udruženja obrtnika Šibenik, a namirnice je donirala TZ grada Šibenika.

Najmlađi sudionik utrke ima samo 4 godine.  

Iz kategorije: Vijesti