Datum objave: 05. Rujan 2015

Atraktivno otvaranje Srednjovjekovnog sajma pratila,na žalost, malobrojna publika

Diana Ferić
Diana Ferić

Atraktivnim kolažnim programom u kojem su nastupile članice plesne skupine Sjene, Sanja Vrančić na mandolini, žongleri i bacači vatre s posebno dojmljivim vatrenim egzibicijama što je sve dočaralo duh srednjeg vijeka te isječcima tekstova iz povijesnih dokumenata iz života Šibenika u to doba službeno je večeras otvoren Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku.  pozadini su bili predstavnici organizatora - rada Šibenika, Udruženja obrtnika i Turističke zajednice Grada Šibenika obučeni kao dvorska svita iz toga doba. Žonglerima je na pozornici nakratko pomogao i Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika.

Nakon što su zasvirale fanfare s balkona Gradske vijećnice otvorenim ga je, pred postrojenim povijesnim postrojbama i, na žalost malobrojnom publikom, kao šibenski knez, obučen u odoru iz tog vremena, proglasio šibenski dogradonačelnik Nikica Penđer. Jednom točkom u kojoj su članice Sjena plesale na glazbu Arsena Dedića prisjetilo se tog nedavno preminulog velikog šibenskog umjetnika glazbe i riječi.

Najživlji dio Sajma, kao i svake godine, predstavlja trgovanje koje događa se na rivi na kojoj su postavljeni štandovi s različitim proizvodima obrtnika iz svih dijelova Hrvatske, njih više od stotinu.

Sajam traje do nedjelje, 6. Rujna, a sutra uvečer će biti organizirana simulacija pomorske bitke s Mlečanima u šibenskoj luci.

Iz kategorije: Vijesti