Datum objave: 10. Srpanj 2015

Šibenska policija na Garden festivalu zaplijenila drogu vrijednu u prodaju 800 000 kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnici odjela kriminalitet a droga Policijske uprave šibensko - kninske zaplijenili su na Garden festivalu u Tisnom sintetičku drogu vrijednu 480 000 kuna, a u prodaji i 800 000 kuna te ukupno od prodaje takve droge oko 500 000kuna. Protiv četiri osobe i to jednog Hrvata starog 31 godinu i trojice Britanaca od 27,28 i 32 godine podnijeli su kaznene prijave zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga. Britanci su, zbog opasnosti od bijega, zadržani u istražnom zatvoru, priopćio je danas na konferenciji za novinare Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko kninske. "Deseti, jubilarni Garden festival koji je utjecao pozitivno a turistički promet i povećanje broja noćenja od 30 posto tako je imao i svoju negativnu stranu", ocijenio je Kostanić. Na konferenciji su bili i njegovi suradnici Sandro Santini, Zdravko Sedlar i Anđelo Klarić.

 

Kod prijavljenih osoba pronađene su tablete extasya, oko 615 grama ketamin čija je cijena na tržištu oko621 gram ketamina, 701 gram MDMA , 4,2 grama marihuane, 1,4 grama heroina i 0,6 grama kokaina. " Kod jednog Britanca smo zatekli drogu u vrijednosti 500 000 kuna za koju bi na Gardenu dobio najmanje oko milijun kuna. To samo pokazuje da je danas trgovina drogom najunosniji posao", kaže Kostanić. Riječ je o drogi koja se proizvodi u laboratorijima, uglavnom podiže hrmon sreće i energiju što je partijanerima bitno, ali razara mozak.

 

Kod 17 osoba zatekli su manje količine droge za osobnu uporabu, a među njima su bili uglavnom stranci i to 8 Britanaca,3 Slovenca i 1 Makedonaca koji su platili novčanu kaznu.


 

Iz kategorije: Vijesti