Datum objave: 25. Veljača 2015

Županija ove godine za rive i plaže dala milijun i pol kuna, pola milijuna kuna više nego lani!

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Goran Pauk jutros je s predstavnicima gradova Šibenika, Vodica i Skradina, te predstavnicima općina Pirovac, Tisno, Tribunj, Murter-Kornati i Primošten potpisao Sporazum o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra u ovoj godini za što će biti utrošeno   1,5 milijuna kuna, 500 000 kuna više nego lani. Po riječima župana Pauka, tome se može zahvaliti tomu što još nije  na snagu stupio zakon po kojem se veći dio prihoda od pomorskog dobra centralizira protiv kojeg su ustale sve priobalne  županije.

 

Gradu Šibeniku dodijeljeno je 100.000,00 kn namijenjenih za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju obale i mula na otoku Zlarin, te 100.000,00 kn za sanaciju platoa kupališta u naselju Jadrija. Za Grad Vodice predviđena su sredstva od 400.000,00 kn za sanaciju gradske plaže ispred apartmanskog naselja „Ville Matilde“. Gradu Skradinu dodijeljena su sredstva od 200.000,00 kn za sanaciju „velikog” mula na Prokljanu (sjeverna obala Prukljanskog jezera uz uklanjanje urušenog „malog” mula u neposrednoj blizini).

 

Općina Pirovac sredstva od 150.000,00 kn iskoristiti će za sanaciju kamenog dijela Stare rive u Pirovcu. Općina Tribunj dobila je sredstva od 100.000,00 kn za sanaciju ogradnih zidova uz šetnicu od mosta do marine u Tribunju, te 100.000,00 kn za sanaciju plaža Bristak i Zamalin. Općina Tisno sredstva od 100.000,00 kn iskoristiti će za sanaciju pristanišnog gata u uvali Sv. Nikola u Jezerima. Sredstva od 150.000,00 kn namijenjena su za Općinu Murter Kornati za sanaciju obale u predjelu Luke. Općina Primošten 100.000,00 kn iskoristit će za sanaciju obale – šetnice duž poluotoka Velika Raduča i Mala Raduča u Primoštenu.

 

Izdaci za sanaciju pomorskog dobra namijenjeni su za sanaciju štete pomorskog dobra izvan luka nastalu uslijed izvanrednih događaja, a dodjeljuju se na temelju zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina, u skladu sa proračunskim mogućnostima Županije. Županija će u suradnji s Županijskom lučkom upravom osigurati  novac za prvu fazu uređenja  lokalne lučice u Vrnaži te milijun i pol kuna sa Javnom ustanovom za zaštićene prirodne vrijednosti za tvrđavu svetog Nikole koja se nalazi na pomorskom dobru.

 

Iz kategorije: Vijesti