Datum objave: 22. Studeni 2014

Zahvaljujući Majdi Ivandi u Šibenik stigla Nagrada za promicanje prava djeteta

Diana Ferić
Diana Ferić

Majdi Ivandi, predsjednici i pokretači Udruge „Izvor ljubavi“ Šibensko – kninske županije koja pomaže djeci s teškoćama u učenju uručena je jučer u Ministarstvu socijalne skrbi i obitelji u Zagrebu Nagrada za promicanje prava djeteta koja se dodjeljuje deseti put, ovog puta u ozračju 25 godina Konvencije o pravima djeteta s ciljem poticanja svih dionika na promicanje i zaštitu prava djece.
 

Ove godine dodijeljene su čak tri Godišnje nagrade i jedna Nagrada za životno djelo pojedincima koji svojim pozitivističkim duhom, energijom i voljom već dulji niz godina čine svijet boljim i ljepšim mjestom za našu djecu, a uz Majdu Ivandu dobitnici su dobitnici Lana Petö Kujundžić Mario Perković. Dok je Nagrada za životno djelo pripala psihologinji Gorani Hitrec.
 

„Majda Ivanda medicinska je sestra Hitnog objedinjenog bolničkog prijema Opće bolnice Šibenik. Pokrenula je i osnovala Udrugu za disleksiju Šibensko-kninske županije „Izvor ljubavi“, u koju su aktivno uključeni roditelji djece s disleksijom Grada Šibenika. Ona s timom svojih suradnika ima dugogodišnja pozitivna iskustva u organiziranju stručnih susreta, seminara, predavanja, radionica, savjetovališta, kroz koje educiraju roditelje, prosvjetne djelatnike i cijelu lokalnu zajednicu u području pružanja pomoći djeci te iznalaženja učinkovitih načina snalaženja djece u složenom svijetu brojki i slova te drugačijih načina učenja.U ljetnim mjesecima organizira jedinstvenu Ljetnu logopedsku školu. Isto tako, inicijator je i autorica brošure koju je izdala Udruga za disleksiju pod nazivom „Disleksija-teškoća-nadarenost“. Dobitnica je Plakete Šibensko-kninske županije i Nagrade grada Šibenika za humanitarni rad za dobrobit djece s disleksijom.Godišnja nagrada za promicanje prava djeteta dodijeljena je Majdi Ivanda koja je zbog svoje dugogodišnje angažiranosti za dobrobit djece pružala mogućnost da svako dijete razvije svoje potencijale u cilju što bolje socijalizacije u svojoj sredini“ stoji u obrazloženju te nagrade.
 

Zahvaljujući se svima koji su prepoznali važnost njezina rada i rada druge „Izvor ljubavi“ Majda Ivanda je istaknula kako je još posebno drago što ta nagrada odlazi u Šibenik, grad Međunarodnog dječjeg festivala i Grad prijatelj djece za što je dobila burni pljesak svih okupljenih na toj svečanosti.

 

Današnja svečanost je izvrsna prilika da se podsjetimo na našu zajedničku odgovornost u osiguravanju bolje budućnosti djece poštivanjem njihovih prava i odgovaranjem na njihove potrebe. Pred svakim od nas stoji izazov uvažavanja djece kao ravnopravnih članova društva. Djeca ne mogu i ne smiju biti ostavljena da se sama izbore za svoja prava. Stoga, promicanje prava djece traži angažman i promjenu društva u cjelini, uvažavajući vrijednosni sustav i odgojnu klimu. To zahtjeva od odraslih da propituju prirodu svoje odgovornosti za djecu, ali i da prepoznaju vrijednost njihovih iskustava, pogleda i briga, istaknuto  je na svečanosti. 

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti