Datum objave: 07. Travanj 2014

Dišpetovci domaćini 1.kola kupa RH, posjetili ih i članovi Europske gimnastičke federacije

Nina Medić
Nina Medić

Gimnastički klub Dišpet bio je ove nedjelje domaćin 1.kola Kupa RH za regiju jug u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Natjecatelji GK Dišpet odlično su otvorili ovogodišnju natjecateljsku sezonu, osobito u mlađim dobnim skupinama osvojivši drugo ekipno mjesto u kategoriji mlađih kadetkinja, te treće mjesto u mlađim kadetima. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji kadet GK-a Dišpet bio je Bartol Mandić Baranović koji je osvojio drugo mjesto, te Ante Domagoj Juroš, mlađi kadet koji je natjecanje završio treći.

Natjecanje u Šibeniku počašćeno je i nazočnošću dvojice ljudi iz Europske gimnastičke federacije. Jacob Wischnia, predsjednik Tehničkog odbora za mušku sportsku gimnastiku Europske gimnastičke federacije iz Izraela i Mario Vukoja, član istog odbora iz Hrvatske te ujedno i jedan od trenera olimpijca Filipa Udea bili su na natjecanju te su od GK Dišpet-a, uz prigodan poklon dobili i monografiju kluba.

Wichnia i Vukoja su inače u obilasku gradova u Dalmaciji, od Dubrovnika do Zadra, gdje traže povoljnu destinaciju za ljetne pripreme gimnastičara iz europskih zemalja. Šibenik im se, prema njihovim riječima, svidio zbog svog dobrog geografskog položaja, ali i mogućnosti smještaja gimnastičara u Hotelima Solaris. Isto tako, i dvorana oš Petar Krešimir IV odgovarala bi za treninge.

Na natjecanju, koje se održalo u osnovnoj školi Petar Krešimir IV na Šubićevcu, nastupilo je 142 gimnastičarki i gimnastičara iz osam dalmatinskih klubova: GK Salto iz Zadra, GK Salto iz Solina, GK Kaštela iz Kaštel Sućurca, GK Split, GK Marjan iz Splita, GK Sinj, GK Dubrovnik i GK Dišpet.

Iz kategorije: Sport