Datum objave: 06. Listopad 2019

Regionalni dani EU -a i Sajam EU projekata u Šibeniku: Pokazali u što su utrošili EU novac

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenik je protekla dva dana bio domaćin susreta pod nazivom „Regionalni dani EU fondova” koje je organiziraloMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s institucijama u sustavu upravljanja i kontrole korištenja EU fondova, kao nositelj politike ravnomjernog regionalnoga razvoja u Republici Hrvatskoj,a danas je u Šibeniku održan i „Sajam EU fondova“, s ciljem da šira javnost i svi zainteresirani pojedinci, na razumljiv i pristupačan način, prikupe informacije o mogućnostima financiranja iz fondova Europske unije.

Sajam EU fondova održao se u nedjelju, 6. listopada 2019. od 10 do 14 sati u Šibeniku na Trgu Pavla Šubića 1, a izlagače su obišli ministar regionalnoga razvoja Marko Pavić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Na Sajmu su svi zainteresirani pojedinci upoznali poduzetnike koji su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova te saznali više o uspješno provedenim projektima na području Šibensko-kninske i okolinih županija. U sklopu događanja bio je pripremljen i atraktivni zabavno-edukativni program za najmlađe, prigodni gastro show uz degustacijsku podjelu jela te nastupi kulturno-umjetničkih društava.

 

Između ostalih, na Sajmu su se predstavili LAG More, Udruga Argonauta, Memorijalni centar Faust Vrančić, Nacionalni park Krka, OPG-ovi Čorić, Jurić i Fržop, ribarska zadruga Adria, udruge ZvoniMir i Prospero te udruga Mladi u EU, a pridružio nam se i Grad Knin kao jedan od mnogobrojnih izlagača. Na Sajmu su svi izlagači dobili mogućnost predstaviti uspješne projekte provedene kroz fondove Europske unije te mnogobrojnim posjetiteljima pružiti iskustva i informacije iz prve ruke.

 

Događanje „Regionalni dani EU fondova” namijenjeno je svim građanima zainteresiranima za mogućnosti korištenja fondova Europske unije. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici uz korisne savjete ujedno imaju priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

FOTO: Duško Jaramaz- Pixel
 

Iz kategorije: Županija info