Datum objave: 26. Rujan 2019

Politika je jedno,a struka drugo:Medicinska škola u Šibeniku domaćin kolegama iz Srbije te Bosne i Hercegovine

Diana Ferić
Diana Ferić

Medicinska škola Šibenik je domaćin nastavnicima i učenicima Farmaceutsko-fizioterapeutske škole i Zubotehničke škole iz Beograda te Srednje zubotehničke iz Sarajeva u sklopu projekta „E-medica“. Tom prigodom učenike i mentore u Muzeju grada Šibenika, primio je župan Goran Pauk i poželio im dobrodošlicu.

 

Projekt „E-medica“ predstavlja virtualnu zajednicu svih zdravstvenih škola Republike Hrvatske i inozemnih škola, a bazira se na izradi edukativnog portala medicinskih škola, komunikaciji učenika i nastavnika putem Interneta, video konferencijama i promicanju korištenja ICT u svakodnevnom edukacijskom procesu, kako kroz strukovnu nastavu, tako i kroz općeobrazovne predmete i izvannastavne aktivnosti učenika.
„Ponosan sam na našu Medicinsku školu Šibenik koja je u projekt uključena od samog početka , a broj učenika i projekata iz godine u godinu sve je veći. “- kazao je župan Goran Pauk, i poželio svima skupa još puno lijepih razmjena učenika, poučnih video konferencija, zanimljivih tema i nezaboravnih iskustava s godišnjih smotri gdje kroz svoja izlaganja predstavljate svoje škole, ali i zajedničke projekte.

 

„Projekt E-medica prvenstveno je namijenjen strukovnom obrazovanju, a temelji se na povezivanju hrvatskih zdravstvenih škola u virtualne zajednice, te povezivanje sa sličnim školama i institucijama diljem Europe i svijeta. Medicinska škola Šibenik je aktivna od samog početka, već trinaestu godinu za redom“ – kazala je ravnateljica Medicinske škole Šibenik, Aleksandra Acalin.
Župan je nastavnicima i učenicima iz Beograda i Sarajeva poželio ugodan boravak, te da uz nova znanja i iskustva, svojim domovima ponesete i lijepe uspomene na Šibenik i Šibensko-kninsku županiju.
 

Iz kategorije: Županija info