Datum objave: 04. Kolovoz 2019

Slovenska posada BGFC Mass'a najuspješnija na ovogodišnjem Tuna Fever Rogoznica, odlaze u Kostariku

Diana Ferić
Diana Ferić

Slovenska posada 'BGFC Mass' a s kapetanom Sašom Apostolovskim pobjednici su 5. 'Tuna fever Rogoznica 2019.', a pobjedu su zavrijedili u subotu, zadnjeg dana natjecanja ulovom teškim 46,6 kilograma. Uz kapetana, prvo mjesto su osvojili i članovi posade Andrej Brodnik, Mladen Čeru, Roman Uršić, te Baštijan Leben.
Tuna na slovenskom brodu bila je i jedini ulov zadnjeg ribolovnog dana, a slovenski ribolovci su i dan prije ulovili tunu tešku 59,4 kg te tako postali pobjednici natjecanja. Za pobjedu su nagrađeni s 25 tisuća kuna, a izborili su i vizu za Svjetsko prvenstvo u Kostariki. Drugo mjesto osvojila je posada 'Taboo teama', a ova posada iz Pakoštana je ulovila i najteži trofej rogozničkog natjecanja težak 62, 8 kilograma te su uz drugo mjesto osvojili i nagradu za trofejnu tunu. Treće mjesto osvojila je posada broda 'Tajna veza' ulovom od 54,6 kilograma.

 

Slovenski gosti nisu skrivali oduševljene zbog pobjede posebno stoga jer su u Rogoznicu stigli prvi put i pobijedili.

 

-Sretni smo zbog pobjede, prvi put smo u Rogoznici i doista smo oduševeljeni manifestacijom, sigurno stižemo i dogodine.- kazao je
Ova turističko ribolovna manifestacija održava se petu godinu za redom u organizaciji splitskog kluba 'Big game fishing Hrvatska', uz podršku brojnih institucija, pokroviteljstvo Predsjednice RH, te podršku Hrvatske turističke zajednice kao i Općine Primošten. Svake godine manifestacija privuče brojne ljubitelje ribolova, ali i domaće te strane turiste jer se osim natjecanja na rivi održava i sajam domaćih proizvoda, a friško ulovljena tuna priprema se na gradelama za sve koji se nađu na rivi.
Primjerci tune uvijek izazivaju zanimanje jer svi žele vidjeti i fotografirati morske kapitalce.

 

Osim iskusnih ribolovaca nagrađeni su i najmlađi natjecatelji u 'little gameu' Lucija Medić, Antonio Mijalić i Marija Blajić. Svečanost na prepunoj rogozničkoj rivi vodila je Sandra Barčot, a nagrade najboljima uručili su Boris Županović, organizator natjecanja i predsjednik splitskog 'Big game fishing Croatia', te načelnica Rogoznice Sandra Jakelić.
5. 'Tuna fever Rogoznica 2019.' završena je slavljem, pjenušcem i vatrometom, a atmosferu je na pozornici dodatno zagrijala Maja Šuput.

 

Iz kategorije: Županija info