Datum objave: 10. Srpanj 2019

Predstavljen program dodatnih aktivnosti i edukacije djece u DV Osmijehu vrijedan oko 4 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt DV Osmijeh "I ti imaš razloga za osmijeh", koji se financira iz Europskog socijalnog fonda, javno je predstavljen u novom objektu tog vrtića u Jurasima. Za svoje dodatne programe koje će provoditi naredne dvije godine dobili su bespovratno oko 4,1 milijun kuna u sklopu projekta „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja,  veliki kosit imaz će djeca, njihvi roditelji, odgajatelji, ali i cijela lokalna zajednica.


Stručni tim i odgajatelji su prezentirali programe koji će obogatiti dosadašnji rad: Integrirani program ranog učenje engleskog jezika, Integrirani sportski program i obuka neplivača, Integrirani dramsko-scenski program, Integrirani program za darovite, Integrirani eko program. Trenerica Sanja Stegić iz PK More je posebno naglasila važnost obuke neplivača i njezine pogodnosti za djetetov cjeloviti razvoj,

Osnivačica tog vrtića Katja Ercegović podsjetila je kako je projekt počeo i što on donosi:

"U svibnju 2018. godine aplicirali smo na natječaj Ministarstva demografije, obitelji, mladih i socijalnu politiku pod nazivom Unaprjeđenje usluga u sustavu Ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, a Dječji vrtić Osmijeh te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisali su početkom travnja ove godine ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt za koji smo dobili. Zahvaljujući tom projektu DV Osmijeh će moći pružiti usluge produljenog boravka djece, osigurat ćemo i veću dostupnost i obuhvaćenost djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja s primjerima programske izvrsnosti. Time postajemo generator demografske obnove našeg kraja, neophodna pomoć roditeljima i jamstvo njihova ostanka i uključenosti u zajednici. Zahvaljujući projektu „I ti imaš razloga za Osmijeh” svi dodatno obogaćeni programi i usklađivanje radnog vremena prema svjetskim standardima za roditelje, korisnike naših usluga bit će 26 mjeseci besplatni"; objasnila je .

Ravnateljica Franka Ercegović je pojasnila razloge apliciranja za novac iz Europskog socijalnog fonda te korist koju će za djecu, roditelje i sam vrtić donijeti taj projekt. U ime Općine Bilice, partnera u projektu, bio je nazočan pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Krešimir Ćaleta-Car. 

Iz kategorije: Županija info