Datum objave: 29. Svibanj 2019

Energetska obnova zgrade Cvjetnog doma:Štićenicima će u njoj biti ugodnije,a dosta će se i uštedjeti

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninska županije uspjela je iz Europskog fonda za regionalni razvoj dobiti značajan novac za projekt „Energetska obnova zgrade Cvjetni dom Šibenik“ koji je danas predstavljen.

O njemu su govorili šibensko – kninski župan Goran Pauk, ravnatelj Doma Tomislav Ninić i Josip Aras iz Razvojne agencije Šibensko – kninske županije.

„Nakon što smo prije nekoliko mjeseci završili energetsku obnovu tri škole koje se nalaze na području posebne državne skrbi, Županijske ustanove nastavljaju s povlačenjem sredstava iz EU fondova. Danas smo ovdje na početnoj konferenciji još jednog projekta energetske obnove, u kojem nam je ciljana skupina podjednako bitna i koja je još ranjivija, a to su starije i nemoćne osobe.“ poručio je župan Pauk istaknuvši kako je Šibensko – kninska županija započela novi ciklus energetske obnove zgrada u vlasništvu ustanova kojima je osnivač, čime će se ostvariti značajne uštede u županijskom proračunu, te je dodao kako je također pokrenut i projekt energetske obnove Doma za starije i nemoćne osobe Knin.

Ravnatelj Ninić istaknuo je kako projekt energetske obnove obuhvaća zamjenu fasadnih zatvora, postavljanje novih toplinskih obloga vanjskih zidova, pojačavanje toplinske obloge ravnih krovnih ploča i zamjenu sustava grijanja koja uključuje promjenu glavnog energenta i infrastrukture za dobavu toplinske energije, čime će se nakon energetske obnove umanjiti energija potrebna za grijanje, kao i emisija CO2 za gotovo 60 posto, a obnovljeni objekt zadovoljiti će kriterije energetskog razreda C.

Ukupna financijska vrijednost projekta je 9,3 milijuna kuna od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira gotovo 4 milijuna kuna, dok je projekt pripremljen u suradnji Doma za starije i nemoćne osobe Cvjetni dom Šibenik i Razvojne agencije Šibensko – kninske županije, koja ujedno sudjeluje u njegovoj provedbi.


Realizacijom ovog projekta ostvarit će se značajne financijske uštede, doprinijet će očuvanju okoliša te funkcionalnom poboljšanju u odvijanju aktivnosti usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba.

 

 

Iz kategorije: Županija info