Sidebar Menu

Datum objave: 15. Travanj 2019

Zajednica hrvatskih županija na čelu s Goranom Paukom dobila međunarodnu PR nagradu za transparentnost

Diana Ferić
Diana Ferić

PRO PR Globe Awards, vodeće međunarodno priznanje iz područja komunikacija, ove je godine za transparentnost rada u komuniciranju dodijeljeno Hrvatskoj zajednici županija za projekt „Otvoreni proračun“

 

Ovim su projektom, proaktivnim informiranjem i otvorenim komuniciranjem s javnošću, prema mišljenju Komisije za dodjelu nagrade, po prvi puta na nacionalnom nivou na jednostavan i razumljiv način komunicirani financijski aspekti sustava javnih institucija, u ovome slučaju svih hrvatskih županija ujedinjenih u Hrvatsku zajednicu županija, kao nositelja projekta „Otvoreni proračun“.

 

Projekt „Otvoreni proračun“ na unificiran način predstavlja vizualizaciju županijskih proračuna po svim klasifikacijama. Županije su, prema istraživanju Instituta za javne financije, najtransparentnije među jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a „Otvoreni proračun“ po prvi je puta građanima omogućio uvid u financijsko poslovanje jedne razine samouprave vlasti i to u stvarnom vremenu.

 

„Upravo s namjerom da informacije od šireg interesa javnosti učinimo lako dostupnim te svima razumljivim, osmislili smo aplikaciju „Otvoreni proračun“ koja predstavlja korak dalje u promicanju transparentnosti županija. Drago nam je da je vrijednost ovog projekta prepoznata od strane Instituta za javne financije, na čije smo rezultate iznimno ponosni, kao i na ovo priznanje koje dodatno potvrđuje da smo bili u pravu kad samo omogućili rješenje koje značajno skraćuje vrijeme koje bi građani inače utrošili na pretraživanje i analizu kompleksnih prikaza podataka. Aplikacija nudi jednostavan pregled podataka kroz pitanja i odgovore, kao i složenu analizu, prilagođena je svima i dostupna u bilo koje vrijeme“, poručio je Goran Pauk, predsjednik Hrvatske zajednice županija.

 

Ermini Duraj, voditeljici Kabineta župana i Službe za odnose s javnošću i protokol u Primorsko-goranskoj županiji uručena je ProPR nagrada za predani rad u odnosima s javnošću i povezanim disciplinama. „Svi smo mi svjesni da je priznanje kolega iz struke najveća moguća nagrada, potvrda da se isplati zalaganje i rad u ovom poslu koji se, budimo realni, još uvijek često puno manje cijeni nego što vrijedi i zaslužuje. Odnosi s javnošću nisu samo odnosi s medijima niti organizacija događanja, već komuniciranje na svim razinama, u svim smjerovima, prema brojnim ciljanim javnostima, u različitim, ponekad i vrlo zahtjevnim okolnostima“, istaknula je Duraj, inače autorica knjige „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi“.

 

PRO PR Globe Awards nagrada utemeljena je 2012. godine povodom obilježavanja desete godišnjice prve međunarodne konferencije za odnose s javnošću u jugoistočnoj Europi – PRO PR. Nagrade dodjeljuje stručni odbor PRO PR awards priznanja u sastavu: Charles Skinner iz Reputation Matters London, Richard Linning, bivši predsjednik International Public Relation Association i Danijel Koletić, predsjednik Organizacijskog odbora PRO PR Globe Awards.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam