Datum objave: 01. Travanj 2019

Još troje mladih Europljana izabralo Šibensko - kninsku županiju za stručno i jezično usavršavanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Troje mladih Europljana koji su iz Belgije, Španjolske i Rumunjske došli na tromjesečno profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninsku županiju putem programa Eurodyssee primio je danas šibensko – kninski župan Goran Pauk sa suradnicima.


„Izuzetno nam je zadovoljstvo i ove godine primiti mlade ljude iz drugih europskih zemalja s obzirom da smo dosadašnjim razmjenama imali samo najbolja iskustva pa tako isto očekujemo i ove godine. Rado ističem da mladi Europljani mnogo toga nauče kod nas, ali mogu reći da mnogo toga naučimo i mi od njih te svjedočimo razmjeni znanja i iskustva kao i stvaranju novih prijateljstava“, rekao je župan Pauk te stažistima poželio srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u Šibensko – kninskoj županiji.

 

Robin Goujard, diplomirani ekonomist turističkog menadžmenta iz Belgije svoje tromjesečno stažiranje obavljati će u Nacionalnom parku Krka. “Izabrao sam Hrvatsku za stažiranje jer volim balkanske zemlje i uvijek sam želio istražiti ovo područje ”, kazao je Robin, a Ivona Cvitan, rukovoditeljica Službe za turizam, promidžbu, prezentaciju i ugostiteljstvo Nacionalnog parka Krka naglasila je kako će Robin raditi na poslovima interpretacije i prihvata ugostitelja.

 

Ana Ferrandez Lopez, prvostupnica komparativne književnosti iz Španjolske, svoje će stažiranje obavljati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić Šibenik te joj je ravnatelj Vilijam Lakić poželio dobrodošlicu.“Nikad prije nisam bila u Hrvatskoj i sviđa mi se jer je Šibenik na moru, kao i moj rodni grad. Uvijek mi je bila želja raditi u knjižnici tako da se veselim ovom iskustvu”, rekla je Ana.

 

Dan Inulescu, diplomirani ekonomist iz Rumunjske, svoje će profesionalno usavršavanje odraditi u Turističkoj zajednici grada Šibenika. “Šibenik je prekrasan, već sam posjetio katedralu koja me oduševila. Drago mi je biti ovdje i nadam se da ću još bolje upoznati ovaj grad i okolicu”, kazao je Dan koji će raditi u Turističko – informativnom centru i administraciji.

 

Za vrijeme stažiranja mladi polaznici Eurodyssee programa će u organizaciji Šibensko-kninske županije sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima prilikom kojih će se bolje upoznati s kulturno-povijesnom baštinom županije te će paralelno pohađati i tečaj hrvatskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu Libar, a po završetku tečaja biti će im uručene i diplome.

 

U prosincu 2012. godine Šibensko-kninska županija postala je aktivni sudionik programa Eurodyssee, a do danas je primila 18 kandidata na stažiranje te poslala 17 mladih s područja Šibensko-kninske županije na šestomjesečna stažiranja u inozemstvo.

 

Lucija Aužina, koordinatorica programa Eurodyssee pozvala je i mlade iz županije da se prijave na program Eurodyssee.
 

Iz kategorije: Županija info