Datum objave: 22. Prosinac 2018

Tradicionalni božićno - novogodišnji prijam gotovo bez oporbenih vijećnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninski župan Goran Pauk i gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa svojim zamjenicima te predsjednikom Županijske skuštine Nediljom Dujićem i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Šibenika Draganom Zlatovićem sinoć su u Gradskoj vijećnici u Šibeniku upriličili tradicionalni božićno novogodišnji prijam za osobe iz gospodarskog, društvenog, kulturnog, sportskog, javnog i političkog života grada i župnije. Bilo je svega nekoliko gradskih i županijskih  oporbenih vijećnika i to Anton Dobra, Milorad Mišković Kasper i Nenad Samarđija. Bilo je zanimljivo  rukovanje gradonačelnika Burića i Zorane Ivić, osnivačice predškolske ustanove Žižula, nakon što  je osnivačive privatnih vrtića  nedavno gradonačelnik uvrijedio i omalovažio njihov rad, a one mu uzvratile udarac. Kao da se to nije ni dogodilo, gradonačelnik ju je dočekao sa širokim osmijehom. 

 

U prigodnom obraćanju nazočnima, župan Pauk osvrnuo se na realizaciju europskih projekata te dobru suradnju s Vladom Republike Hrvateske. „Nastavili smo s realizacijom projekata puno bolje i kvalitetnije, a to se reflektiralo na županije, gradove i općine u cijeloj zemlji. Moram zaokružiti priču o Minerskoj, gdje realiziramo pravu stvar i jako smo zahvalni na valorizaciji tog dnevnog boravka Šibenčana i njihovih gostiju. Posebno smo ponosni na naše projekte poslovne infrastrukture i centre kao što su ABC, Trokut, Alutech, Compete Plamet, Centar kompetentnosti za strojarstvo itd., putem kojih prvenstveno želimo dati podršku gospodarstvenicima i poboljšati obrazovanje te olakšati zapošljavanje naših mladih, budućih stručnjaka na tržištu rada“, kazao je župan Goran Pauk i uputio čestitke za Božić i novu 2019. godinu.

 

„Grad je postigao sve ono što je planirao, ali i što smo obećali našim građanima. Tri temeljna kamena od kojih ne odustajemo u našem razvoju su gospodarstvo, visokoobrazovni sustav i turizam. Kontinuirano raste broj zaposlenih, imamo četiri velike tvrtke i grad smo koji je potpuno restrukturirao svoju gospodarsku scenu. Živimo u gradu u kojem će se u idućoj godini dogoditi preko 700 milijuna kuna investicija“, istaknuo je gradonačelnik Šibenika Željko Burić te istaknuo kako je ovo bila godina kontinuiteta rada i rezultata.

 

Biskup Šibenski msgr. Tomislav Rogić u svom prigodnom obraćanju pozvao je na poniznost i ljubav prema svakom čovjeku. Za razliku od župana i gradonačelnika, kako je rekao, on može govoriti samo o jednom projektu koji traje 2018 godina. “Dobio sam čestitku koju sam želio podijeliti s vama postoji li išta čudesnije nego kad čovjek shvati da se onaj koji svojom veličinom može ispuniti tisuću svjetova zatvori u nešto tako maleno. Uistinu, postoji li išta čudesnije od otajstva koje slavimo u tišini božićne noć? Sveta Tereza ovako je to opisala: Htio je stanovati u utrobi svoje presvete majke. Zatvorio se u nešto tako maleno, u utrobu žene. Budući da nas ljubi, svodi se na naše mjere. Bog nas toliko ljubi da se snizuje i postaje jedan od nas. Snizimo se i mi, prepoznajmo se kao božja djeca i novorođenom sinu dajmo mjesta u svom srcu, gradu, mjestu, u cijelom svijetu i svakom čovjeku dobre volje“, poručio je biskup Rogić i poželio svima blagoslovljen Božić i sretnu novu godinu.

 

Svečano primanje tradicijskim božićnim napjevima uveličali su KUD „Koledišće“ iz Jezera, a poruku iz grada Šibenika stihovima pjesme „U našem gradu“ uputio je Ante Vlahov, učenik 5. razreda OŠ Jurja Šižgorića Šibenik.
 

Iz kategorije: Županija info