Datum objave: 07. Studeni 2018

Učenici Industrijsko - tehničke škole demonstrirali vještine stečene u svom strukovnom obrazovanju

Diana Ferić
Diana Ferić

Danom otvorenih vrata u Industrijsko-obrtničkoj školi Šibenik danas je započelo obilježavanje Europskog tjedna vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. Program organizira Europska komisija u suradnji s Europskim centrom za razvoj strukovnog obrazovanja i Europskom zakladom za stručnu izobrazbu, a nositelj održavanja na području Šibensko-kninske županije je Industrijsko-obrtnička škola Šibenik.
U ime Šibensko-kninske županije, kao osnivača srednjih škola na svom području, zahvalnost i potporu organizatoru izrazio je zamjenik župana Nikola Blažević. „Održavanje ovakvih manifestacija, koje ukazuju na važnost strukovnog obrazovanja za razvoj šire zajednice iznimno su važne“, rekao je zamjenik župana Blažević.
Na ovaj način želi se ukazati na važnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja s ciljem promoviranja strukovnog obrazovanja kao prvog izbora u obrazovanju, uz predstavljanje pozitivnih iskustava i mogućnosti u sklopu istoga. Učenici će kroz radionice pokazivati pozitivna iskustva u vlastitom obrazovanju, a roditelji i građani će imati priliku prikupiti potrebne informacije.
U promidžbu strukovnog obrazovanja, osim Šibensko-kninske županije, uključeni su i Zavod za zapošljavanje, Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri – CISOK, Hrvatska obrtnička komora, Udruga Partnersko vijeće za tržište rada Šibensko-kninske županije i niz drugih dionika bitnih za strukovno obrazovanje i tržište rada.
Današnji događaj koji organizira Industrijsko-obrtnička škola prijavljen je Europskoj komisiji i uvršten je na kartu događanja u Europskom tjednu vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju.

U ime Grada Šibenika na otvaranju je bio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.
 

Iz kategorije: Županija info