Sidebar Menu

Datum objave: 19. Listopad 2018

Općina Rogoznica ima prvu Google 'Sea View' virtualnu šetnju u Hrvatskoj

Diana Ferić
Diana Ferić

Turistička zajednica općine Rogoznica nastavlja s ulaganjima u online infrastrukturu koja pridonosi promociji destinacije ali isto tako i funkcionalnosti na terenu čiju dobrobit će osjetiti budući gosti kao i njihovi domaćini, lokalno stanovništvo. Kroz proteklih mjesec dana izvršena su nova snimanja na području cijele općine sa Google 360° tehnologijom za potrebe dobro poznatog Google Street View-a.

 

U sklopu ovog projekta snimljena je i postavljena na Google kartu prva 'Sea View' virtualna šetnja u Hrvatskoj, odnosno u Google-ov sustav 'Street View' po prvi puta je implementirana i morska ruta koja se proteže duž obale rogozničkog zaljeva, pa će korisnici Google karte odsada moći uživati i u morskim prizorima te unaprijed vidjeti što ih čeka prilikom uplovljavanja u rogozničku luku.

Nadalje, realizacijom ovog projekta TZ Rogoznica postaje prva turistička zajednica koja je sa Google Street View prikazom pokrila gotovo sve ulice u svim svojim turističkim naseljima. Konkretno u ovom slučaju radi se o 8 naselja i to Zečevo Rogozničko, Rogoznica, Podglavica (Stupin-Čeline), Zatoglav, Ražanj, Dvornice, Stivašnica i Kanica. Pored cestovnog dijela koji je odrađen u duljini od više desetaka kilometara također su odrađeni i pojedini pješački dijelovi, odnosno Google Street View doveden je do nekih interesantnih lokaliteta do kojih se može doći samo pješice, poput bajkovite Punte Planka sa crkvicom Sv. Ivana Trogirskog. Ovom prilikom TZ Rogoznica također je preuzela kontrolu na svom području nad svim značajnijim društvenim, kulturnim i prirodnim objektima i lokalitetima na Google karti.

 

"Svake godine nastojimo dodatno unaprijediti promociju naše destinacije, te smo stoga jako zadovoljni što smo uspješno realizirali ovaj Google Street View projekt. Google Maps su karte sa najviše korisnika u svijetu koji se broje u stotinama milijuna i stoga je od iznimne važnosti biti na njima dobro i kvalitetno zastupljen. Nadalje, to su karte na kojima se u današnje vrijeme bazira većina navigacijskih uređaja koji su putem pametnih telefona postali neizostavno pomagalo pri svakom putovanju pa ih samim time koristi i većina naših gostiju prilikom dolaska u destinaciju. Dovođenjem Google Street View-a do gotovo svakog smještajnog objekta u našoj općini, omogućili smo gostima da prije svog dolaska virtualno prođu cijelu rutu kojom se trebaju kretati te dođu doslovce do dvorišta svog budućeg smještajnog objekta. To će im uvelike olakšati pronalazak željenog odredišta jer će se prilikom stvarnog dolaska na lokaciju osjećati kao da su tu već bili, a naši lokalni domaćini moći će ih mirno dočekati u vlastitom dvorištu. Po pitanju navigacijskih uređaja, veoma je bitna i činjenica da je Google Street View jedan od glavnih čimbenika po kojima Google vrši korekcije vlastitog navigacijskog sustava stoga bi u buduće navigacijski uređaji na području općine Rogoznica trebali biti značajno precizniji, što će također doprinijeti zadovoljstvu svih korisnika", kaže Marijo Mladinić direktor Turističkog ureda.

Kako to sve skupa izgleda možete provjeriti na Google karti na području općine Rogoznica (Google Street View aktivira se klikom na 'žutog čovječuljka' u donjem desnom kutu ekrana), a na ovom linku možete pogledati Google 'Sea View' uplovljavanje u Rogozničku luku - Link

 

Ovaj projekt realiziran je s Google partnerom Smokvina Travel iz Splita, s kojim TZ Rogoznica svakako planira nastaviti suradnju na daljnjem razvoju dodatnih korisnih mogućnosti koje pruža Google, priopćili su iz TZ Općine Rogoznica.

 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.