Datum objave: 14. Kolovoz 2018

Za ljubitelje dobre spize i Zagore:Međunarodni festival pršuta u Drnišu 18. i 19. kolovoza

Diana Ferić
Diana Ferić


Više od 70 izlagača, 30 kulturnih i zabavnih događanja, te koncert Gorana Karana, najbolja su pozivnica da vikend provedete u Drnišu, na Međunarodnom festivalu pršuta.

Grad Drniš, Turistička zajednica Grada Drniša i Udruga proizvođača Drniškog pršuta 18. i 19. kolovoza pozivaju zaljubljenike u gastronomiju i tradiciju dalmatinske zagore u Drniš, na Međunarodni festival pršuta. Manifestacija ove godine slavi i mali jubilej – svoje peto izdanje. Osluškujući želje i prijedloge izlagača i posjetitelja, MFP će se po prvi put održati na najatraktivnijoj gradskoj lokaciji – drniškoj Poljani.

Među izlagačima  je 30 pršutara Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Uz njih, na sajmu će izlagati i proizvođači sira, vina, meda, soparnika, domaćih slastica, suvenira i drugih proizvoda. Tijekom vikenda održat će se preko trideset različitih zabavnih, kulturnih, sportskih, gastronomskih i stručnih događanja. Vrhunac zabave očekuje se u subotu navečer, oko 21 sat, kada na scenu stupa Goran Karan i njegov bend Vagabundo. Iz programa svakako valja izdvojiti i izložbu „Povijest Drniškog pršuta“ koju priređuje Gradski Muzej Drniš. Za poseban gastronomski doživljaj pobrinut će se Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Kaštela sa svojim delicijama. Posjetitelje će tijekom dana zabavljati Klapa Drniš, KUU Miljevci, KUD Sveti Ilija Kljaci, Tamburaški orkestar „Krsto Odak“, Gradski pjevački zbor Neuma i Frane Bilić s prijateljima, te domaće glazbene snage - Ante Skelin i Drniš Jam. Tu su i dječje radionice u organizaciji NP Krka i majstora Ivana Mlađe Tomića. Gosti Drniša moći će obići grad uz stručnu pratnju turističkih vodiča te upoznati bogatu i zanimljivu povijest ovog kraja. Kompletan program sa detaljnom satnicom događanja, možete pronaći na internetskim stranicama Udruge proizvođača Drniškog pršuta .

Iz kategorije: Županija info