Sidebar Menu

Datum objave: 05. Lipanj 2018

Župan Pauk upoznao japanske biznismene s ulagačkim potencijalima Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko – kninski župan Goran Pauk sudjelovao je u Ministarstvu gospodarstva u Zagrebu na sastanku s predstavnicima vodećih japanskih tvrtki koji su Republiku Hrvatsku posjetili kako bi istražili poslovne mogućnosti za suradnju između dviju zemalja. Predstavio im je investicijski potencijal Šibensko-kninske županije istaknuvši posebno prednosti industrijskih zona gradova na području Šibensko-kninske županije i njezin turistički potencijal.

 

„Turizam je jedan od strateških sektora u Šibensko-kninskoj županiji koja ima idealne uvjete za razvoj posebno nautičkog turizma. Osim toga, veliki potencijal leži u razvoju drugih vrsta turizma i kao što su zdravstveni turizam i golf turizma i s njima povezanih aktivnost. Jedno od najatraktivnijih mjesta za razvoj golf turizma je na području grada Skradina, gdje se nalazi lokacija ukupne površine 160 ha, a uskoro očekujemo i objavu natječaja za tu lokaciju“, kazao je župan Goran Pauk.


Radni posjet predstavnika vodećih japanskih tvrtki Hrvatskoj organiziralo je Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Veleposlanstvo Japana u Hrvatskoj te Regionalni ured JETRO-a (Japanske organizacije za vanjsku trgovinu) sa sjedištem u Beču, u suradnji s Agencijom za investicije i konkurentnost, Hrvatskom gospodarskom komorom i Udruženjem stranih ulagača u Hrvatskoj.

 

Posjet japanske delegacije Republici Hrvatskoj započeo je predstavljanjem gospodarskog okruženja i investicijskog potencijala Republike Hrvatske a delegaciji predstavnika japanskih tvrtki uvodno su se obratili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Darko Horvat te veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj, Nj. E. Keiji Takiguchi.


U japanskoj delegaciji bili su predstavnici tvrtki Mizuho Bank Europe N.V. Vienna Branch, Mizuho Bank, Ltd., Mitsubishi Corporation Belgrade Liaison Office ITOCHUCorporation Hungary Kft., ITOCHU Corporation Belgrade Representative Office, ITOCHU Corporation Belgrade Representative Office, Mitsui & Co.Deutschland GmbH Hungarian Representative Office, KPMG Ceska Republika, s.r.o., Hino Motors Europe N.V., Yokogawa Europe, Kajima Europe Limited, Japan Tobacco International SA, DAIKIN EUROPE N.V., Daikin Central Europe te SUMITOMO ELECTRIC Hartmetall GmbH koji su u sklopu ovog posjeta obišli i neke od hrvatskih tvrtki.


 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.