Sidebar Menu

Datum objave: 21. Ožujak 2018

Priobalni gradovi i općine dobili 1,5 milijuna kuna od Županije za saniranje pomorskog dobra

Diana Ferić
Diana Ferić

Župan Goran Pauk potpisao je danas s predstavnicima gradova: Šibenik, Vodice i Skradin te s predstavnicima općina: Bilice, Pirovac, Tribunj, Tisno, Primošten i Murter-Kornati sporazume o zajedničkom financiranju sanacija pomorskog dobra, na mjestima na koje je ono oštećeno uslijed izvanrednih događanja u ovoj godini. Za to je u županijskom proračunu osigurano 1,5 milijuna kuna .

„Županija vodi brigu o sanaciji pomorskog dobra u izvanlučkom području, stradalom uslijed izvanrednih događaja kojima smo svjedočili nedavno. Na temelju zahtjeva i potreba iskazanih od strane gradova i općina donijeli smo odluku o sanaciji pomorskog dobra na području tri grada i šest općina. Iznosom od ukupno milijun i pol kuna sanirat će se obalni putovi, uvale, plaže i šetnice u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji“, kazao je župan Goran Pauk prilikom zaključivanja sporazuma s predstavnicima gradova i općina.

Županija će tako, s po 100.000kuna, sanirati šetnicu na otoku Kapriju i obalne putove u uvalama Muna i Koromašna na otoku Žirju, a s po 200.000kuna obalu u Prvić Luci i obalu Male jaruge s manipulativnim platoom u Skradinu.

U Općini Bilice će se, sa 150.000kuna, sanirati šetnice od Kesine kule prema Lučevoj punti, dio rive u Uvali Stubalj kao i plaža u Uvali Vrulje.

Za sanaciju Stare rive u Pirovcu, primoštenske šetnice na predjelu Velika Raduča - Bilo i dijela obale na plaži Zamalin u Tribunju, izdvojeno je također po 150.000. kuna.

Istim iznosom Županija će financirati sanaciju obalnog kameno-betonskog zida na lokaciji Istočna gomilica – Obala Mile Marače u Tisnom i predio Luka u Općini Murter-Kornati, od Barenove ulice, zaključno s Despensirovom ulicom.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.