Datum objave: 07. Kolovoz 2017

Solaris je na sedmom mjestu u Hrvatskoj po ostvarenim turističkim rezultatima

Diana Ferić
Diana Ferić

Solaris se našao među 10 najprofitabilnijih hotelskih tvrtki u Hrvatskoj, prema pisanju tportala.

Šibenski Solaris, najjača je hotelska grupacija sa sjedištem na srednjem Jadranu. Kompleks u većinskom vlasništvu Ugo grupe, tvrtke samozatajnog poduzetnika Veljka Župana objedinjuje osam luksuznih hotela u Šibeniku (Solaris Beach Resort) i Opatiji (Milenij hoteli) pod zajedničkim brendom Amadria Park.

U sastavu Solaris Beach Resorta nalazi se i 16 vila, kamp i marina. U obnovu hotela i brojne atrakcije (plaže, klubovi, aquapark, etno sero) Ugo grupa je uložila desetke milijuna eura.

Lani je Solaris ostvario 354 milijuna kuna prihoda uz solidan rast od 14 posto. Za razliku od ostalih vodećih hotelijera, Solaris godinama bilježi nisku profitabilnost. Tako je i lani zabilježio tek 3,8 milijuna kuna dobiti,m piše Tportal.

Rekordne brojke dolazaka i noćenja i ove godine potvrđuju da je turizam najprosperitetniji dio krhkog hrvatskog gospodarstva. Iako u turističkoj ponudi još uvijek dominira privatni smještaj, hotelijeri su najbolje oplodili turističke potencijale Jadranske obale. Istražili smo kako posluju kompanije koje pokrivaju najveći dio hotelskih kapaciteta na Jadranu

U posljednjih nekoliko godina vodeće hotelske grupacije pokrenule su val investicija koji je doveo do podizanja kvalitete smještaja i znatno većeg broja hotela s četiri i pet zvjezdica. Modernizacija je donijela i više standarde usluga i brojne dodatne atrakcije koje privlače zahtjevnije turiste.
S razvojem turističkih usluga na našem tržištu pojavili su se i se i prvoklasni hotelski brendovi, kojih trenutno ima 12 globalnih i šest europskih s kojima je brendirano 46 hotela s ukupno 9.500 soba.
Hrvatska je karakteristična po vrlo visokom stupnju konsolidacije hotelskog tržišta o čemu svjedoči podatak da 10 najvećih domaćih hotelsko-turističkih poduzeća upravljaju s više od 40 posto ukupnih hotelskih soba.
Lavovski dio tržišnog kolača zauzimaju dvije vodeće grupacije: Valamar Riviera i Lukšić Grupa koja u svom portfelju objedinjuje tri velike hotelijerske kompanij, a Solaris je na sedmom mjestu, prenosimo s Tportala.
 

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: