Datum objave: 09. Lipanj 2017

Mladi talenti: Zbor OŠ Pirovac snimio CD i video spotove s malim bubnjarom Šimunom Barićem

Diana Ferić
Diana Ferić

Nesvakidašnji projekt u Osnovnoj školi Pirovac. Pod vodstvom učiteljice Silvane Crljen njezini učenici snimili su CD s autorskim dječjim pjesmama i četiri glazbena video spota koji su danas predstavljeni u pirovačkoj kino dvorani. Pripremili su i prigodni program u kojem su mladi glazbeni talenti pokazali svoje pjevačke sposobnosti kao solisti i zajednički kao zbor, uz pratnju talentiranog desetogodišnjeg bubnjara Šimuna Barića, inače učenika 4. razreda Osnovne škole Pirovac i učiteljice Crljen na klavijaturama. na tom događanju bio je i šibensko – kninski župan Goran Pauk .

Draga djeco, jako je lijepo gledati vas kako uživate u ovim glazbenim aktivnostima. Siguran sam da u ovom mjestu postoji neka posebna glazbena nota s obzirom da uz ovoliko mladih talenata imate i jako dobar puhački orkestar. Zahvalio bih se ravnateljici, učiteljima i svima ostalima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovoga projekta, a posebno vama draga djeco. Zaslužili ste Grammya i Oskara. Svaka vam čast! Nadam se da je ovo tek početak i da ćete sa svojim radom uspješno nastaviti i u budućnosti“, kazao je župan Goran Pauk.

 

„ Sve je počelo prije četiri godine kada sam dobila iznimno glazbeno talentiran razred i njihova energija me naprosto oduševila. To me inspiriralo da skladam pjesme koje će kasnije na priredbama izvoditi ova talentirana djeca, što je na koncu dovelo i do snimanja ovoga CD-a. Uživala sam u ovom projektu koji sam sa svojim učenicima uspješno realizirala i nadam se da će im ovo ostati jedno nezaboravno iskustvo“, ispričala je Silvana Crljen, učiteljica u Osnovnoj školi Pirovac i voditeljica Glazbene grupe.

Ravnateljica Osnovne škole Pirovac Mirjana Božić istakla je kako je ponosna jer se u njezinoj školi koja broji svega 117 učenika događaju ovakve stvari: „Ova glazbena priča rađena je s puno ljubavi i entuzijazma i od srca čestitam našoj djeci, ali moram napomenuti da svega ovoga danas ne bi bilo da talent ovih učenika nije prepoznat od strane naše učiteljice Silvane Crljen, kojoj želim odati posebno priznanje“,.

 

Uz roditelje, učenika i učitelje škole na promociji je bio i načelnik Općine Pirovac Ivan Gulam koji je djeci uručio prigodni poklon.


 

Iz kategorije: Županija info