Datum objave: 30. Svibanj 2017

Šibenska opća bolnica priprema projekt vrijedan 47 milijuna kuna za dnevnu bolnicu i oftamologiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska opća bolnica već godinu dana se intenzivno radi na ostvarenju projekta uređenja dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije za oftamologiju vrijednog 47 milijuna kuna koji priprema u sklopu europskog programa „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili jednodnevnim kirurgijama“. O tomu su danas u Šibeniku s ravnateljicom bolnice Sanjom Jakelić i njezinim suradnicima te šibensko – kninskim županom Goranom Paukom razgovarali državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić i pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić


Po riječima Sanje Jakelić projekt se sastoji od tri modula. Prvi se odnosi na izgradnju moderne oftalmološke kirurgije u čijem sklopu će biti i neke aktivnosti vezane za plastičnu kirurgiju i dermatologiju. U drugom modulu projekt obuhvaća kupnju magnetske rezonance, dok se treći i posljednji modul odnosi se na izgradnju trafostanice koja je neophodna za izgradnju o nove zgrade.

 

„Mogu reći da su na naše opće zadovoljstvo neke dileme vezane za ovaj projekt raščišćene. Zgrada oftalmologije biti će jedan od bitnih zahvata i dobit će jedan kvalitetniji oblik kakav pacijenti i zaslužuju, naravno sve u okviru opredjeljenja Ministarstva zdravstva i mogućnosti financiranja iz Europskih strukturnih fondova.“, kazao je župan Goran Pauk.

„Osobno sam se uvjerio u izuzetnu suradnju i angažiranost Opće bolnice Šibenik sa svojim menadžmentom i lokalnih vlasti koji su zajednički napravili stvarno puno toga da svojim građanima pruže kvalitetniju zdravstvenu skrb. Drago mi je što će Šibenik izgradnjom ove jednodnevne bolnice dobiti jednu modernu i kvalitetnu zdravstvenu ustanovu kojoj je svrha što kraći boravak u bolnici sa što kvalitetnijim medicinskim djelovanjem, sofisticiranom dijagnostikom i još sofisticiranijom terapijom.“, rekao je državni tajnik u ministarstvu zdravstva Željko Plazonić i zaželio što bržu finalizaciju toga za Šibenik izuzetno značajnog projekta.

„Stimulacijom rada dnevnih bolnica očekujemo poboljšanje kvalitete pristupa liječenja naših pacijenata, kao i smanjenje dužine trajanja hospitalizacije i približavanje šibenske bolnice europskim zdravstvenim standardima.“, kazala je pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić.

 

 

Iz kategorije: Županija info