Datum objave: 13. Svibanj 2017

Šibenčani biciklirali do šetnice svetog Ante,na završnici Dana EU projekata

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalnom šibenskom biciklijadom koja se ovog puta vozila od rive do uvale Škar završeni su danas Dani otvorenih vrata EU projekata u Šibensko-kninskoj županiji, koji su bili organizirani u sklopu Europskog tjedna. Cilj nije slučajno bila šetnica u kanalu sv. Ante u uvali Minerska budući da je ona velikim dijelom financirana EU sredstvima.

Ovogodišnja biciklijada ima humanitarni karakter, a simbolična startnina od 20 kuna koju su sudionici uplatili za sudjelovanje namijenjena je Udruzi Aurora koja se bavi pomoći osoba oboljelih od cerebralne i dječje paralize te ostalih tjelesnih invalida Šibensko-kninske županije.

“Šibensko-kninska županija izrazito je ponosna na sve projekte u kojima smo do sada sudjelovali bilo kao idejni tvorci, nositelji ili partneri. HERA, HOLISTIC, AluTech, Eurodyssee možda su najzvučnija imena i o njima možete saznati sve upravo danas ovdje od onih osoba koje su i sudjelovale u njihovoj provedbi”, rekao je župan Goran Pauk i dodao da je jedan od posebnih projekata svakako uređenje ovog prostora, odnosno Turistička valorizacija kanala sv. Ante, koji je prije dvije godine proglašen trećim najuspješnijim EU projektom u Hrvatskoj.

„Međutim glavni posao je tek ispred nas, do ljeta očekujemo rezultate gdje se nadamo dobiti 2,6 milijuna kuna za izradu dokumentacije za tvrđavu sv. Nikole. Čekamo mjesec lipanj kada će na UNESCO-voj Konferenciji biti donesena odluka o pozicioniranju tvrđave sv. Nikole na Unescovu listu zaštićenih objekata kulturne baštine”, zaključio je župan Pauk.

Biciklisti, brojni Šibenčani i njihovi gosti družili su se na šibenskoj šetnici uz jelo, piće i glazbu. Vježbalo se na otvorenome uz program koji su osmislile Dijana Urukalo i njene djevojaka, a zaljubljenici u balote iskazali su se u boćanju. Za sve sudionike današnje akcije, osigurane su i vrijedne nagrade putem tombole sa startnim brojevima.

Organizatori Šibenske biciklijade su: Biciklistički klub Faust Vrančić, TZ Grada Šibenika, Savez sportova grada Šibenika, Razvojna agencija i Javna ustanove Priroda, a sponzori su Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik, Gradski parking d.o.o., te Top sport - Srima. Medijski pokrovitelj je Radio Šibenik.
 

Iz kategorije: Županija info