Datum objave: 10. Svibanj 2017

Proslavljen 70. rođendan šibenske Medicinske škole uz sjećanje na tragično preminulu dugogodišnju ravnateljicu

Diana Ferić
Diana Ferić

Bogatim kulturno-zabavnim programom danas je u šibenskom kazalištu Medicinska škola Šibenik proslavila svoj 70. rođendan.
Aleksandra Acalin, ravnateljica te škole podsjetila je na početke te škole, ali i njezin razvoj i sve postignute uspjehe. S posebnim pijetetom prisjetila se svih preminulih kolega profesora, a posebno n tragično preminule ravnateljice Ankice Lambaša Spahija. „Upravo ova 70. obljetnica trebala je biti kruna njezinog dugogdišnjeg rad prije odlaska u mirovinu“, vrlo emotivno kazala ravnateljica Acalin.
Župan Goran Pauk je izrazio zadovoljstvo činjenicom što se nemali broj naših obrazovanih zdravstvenih djelatnika odlučuje za povratak u rodni grad i županiju te uspješno pridonose održavanju kvalitete zdravstvene skrbi po kojoj je Šibensko-kninska županija odavno zapažena.
„Šibensko-kninska županija koja je i osnivač svih srednjih škola u županiji izuzetno je ponosna na rad naše Medicinske škole koju smo uvijek rado pomagali i podupirali, a tako će biti i dalje. Ne sumnjam da će ova škola kao i do sad svojim predanim radom nastaviti stvarati kvalitetne kadrove sa područja zdravstvenih djelatnosti. Samo naprijed!“, poručio je župan Pauk.
Prigodnim riječima prisutnima se obratio i gradonačelnik Šibenika Željko Burić.
Na proslavi su bili i brojni učenici, profesori, ravnatelji, zdravstveni djelatnici i mnogi drugi uzvanici, a program je uveličan prikazivanjem filma „Jedna godina u životu škole“, igrokazima i plesnim nastupom učenika Medicinske škole, te glazbenim programom u kojem su sudjelovali „Pivači sv. Jakova“ i učenice i učenici Medicinske škole.

 

 

Iz kategorije: Županija info