Datum objave: 11. Travanj 2017

Koalicija SDP,HNS-LS,HSU i HSS za "skidanje paučine sa Šibensko - kninske županije"

Diana Ferić
Diana Ferić

SDP, HNS-LS,HSU i HSS potpisali su danas u Šibeniku koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izbore u Šibensko – kninskoj županiji kako bi, kazali su „skinuli s nje paučinu“. Popisivanje su svojom prisutnošću poduprli i predsjednici tih stranaka – Davor Bernardić, Silvano Hrelja i Krešo Beljak,

Na skupu koji je održan ispred Gradske vijećnice, u nazočnosti, i drugih predstavnika tih stranaka, predstavljen je njihov kandidat za župana Franko Vidović te njegovi zamjenici Petar Mišura i Marin Mikšić.

Frano Vidović je istaknuo kako je aktualni župan Pauk već umoran te da se to na njemu vidi jer je suočen s činjenicom da njegova vlast ne daje rezultate.
„ Zalažem s eu prvom redu za decentralizaciju županije, za modernizaciju, informatizaciju i robotizaciju nastave u školama, za asistente u nastavi i za programe za nadarenu djecu. Treba mijenjati i uvjete za naše stočare na kršu koji su sada jednaki kao i za one na puno plodnijim područjima. To je župan pauk odavno trebao zatražiti. Sramotno je i da se poljoprivreda i ribarstvo sufinanciraju sa samo milijun kuna godišnje. To je premalo. Naši ljudi su pokazali da žele i mogu raditi, ali moraju imati puno bolje uvjete“, istaknuo je Vidović.

Krešo Beljak je kazao kako se „HSS vraća u koaliciju koja mu je prirodna.Za Šibensko – kninsku županiju je kazao kako je najljepša u Hrvatskoj i kako treba drukčiji tretman od ovog pod vlašću HDZ –a za što se založio i Silvano Hrelja.

 

Davor Brnardić je izjavio kako bi aktualnoj državnoj vlasti bilo bolje da otvaraju radna mjesta umjesto povijesnih arhiva i osnivanja različitih povjerenstava koja se bave prošlošću umjesto sa sadašnjošću. „Šaljemo im poruku da se suoče s budućnošću,a ne s prošlošću. Stanovnici ove županije zaslužuju da žive dobro, puno bolje nego sada, a ovaj tim ljudi, Franko Vidović kao kandidat za župana sa svojim suradnicima i Josip Živković kao kandidat za gradonačelnika Šibenika za svojim suradnicima jamči pokretanje gospodarstva i svega ostalog u ovoj županiji i puno bolju budućnost u kojem će, kako je kazao Franko, škole biti informatizirane i djeca u njima pripremana za današnje vrijeme. Sada su naše škole potpuno zapostavljene i zanemarene“, istaknuo je. Bernardić.

Iz kategorije: Županija info