Sidebar Menu

Datum objave: 16. Ožujak 2017

Talijanski srednjoškolci razgledali šibensku tvrđavu svetog Nikole

Diana Ferić
Diana Ferić

Grupa talijanskih učenika srednje turističko-ugostiteljske škole iz Bergama posjetila je danas, u pratnji profesora, tvrđavu sv. Nikole posjetila. Taj je posjet je koordinirala dr. Laura Ciccarelli u ime grada Bergama koji je inicirao zajedničku kandidaturu ″Obrambeni sustavi Republike Venecije u razdoblju od 15. do 17. stoljeća″, a u koju su uključene Italija, Hrvatska i Crna gora.

Važno je naglasiti da je i dio područja značajnog krajobraza kanala svetog Ante uključeno u zaštitnu buffer zonu budućeg UNESCO spomenika – tvrđave sv. Nikole.

Buduća suradnja predstavnika kulturnih dobara iz Hrvatske, Crne Gore i Italije koji se nalaze na nominacijskoj listi UNESCO-a kao dio ″Obrambenih sustava na teritoriju nekadašnje Republike Venecije u razdoblju od 15. do 17. stoljeća″ temelj je za kreiranje jedinstvene kulturno-turističke ponude, ali isto tako i temelj za razmjenu znanja, istraživanja i kreiranje edukativnih programa.
 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam