Datum objave: 23. Veljača 2017

Gastronatjecanje učenika turističko - ugostiteljskih škola Dalmacije:Izložba slanih jela i torti

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici Turističko ugostiteljskih škola iz cijele Dalmacije natjecali su se u znanju iz stručnih predmeta jučer i danas u Vodicama, a najzanimljiviji dio za širu javnost svako je izložba jela koja su pripremili, a održana je večeras u vodičkoj konobi Makinica.

Sudjelovalo je 13 ekipa,a zada tema bila su jela od piletine i pilećih jetrica za kuhare te torte za slastičare. Na tanjurima su se našla, barem vizualno, prava remek dijela, koja su se „jela očima“, a njihovu kvalitetu, okus i sve ostale kriterije koje moraju zadovoljiti ocijenio je stručni žiri. Domaćin tog dvodnevnog natjecanja je Turističko ugostiteljska škola Šibenik,a njezina ravnateljica Senka Dodig je vrlo zadovoljna svime što se događalo, od svečanog otvorenja na kojem su bili i visoki državni dužnosnici do znanja i vještina koje su učenici pokazali. Sudjelovali su natjecatelji iz svih turističkih mjesta od Zadra do Dubrovnika.

Natjecali su se u šest disciplina i to pripremanje menu pripremanje hladnoga slatkoga izloška, pripremanje hladnoga slanoga izloška, pripremanje barskih mješavina, poslovanje recepcije hotela, poslovanje putničke agencije i predstavljanje turističkog mjesta-destinacije. Poznato je da šibenska turističko – ugostiteljska škola na tim natjecanjima redovno osvaja nagrade, a očekuju da će tako biti i ove godine. Pobijednici će biti proglašeni večeras na završnoj svečanosti u hotelu Olimpija.
 

Iz kategorije: Županija info