Datum objave: 23. Prosinac 2016

Dodjeljene Zlatne boule, županijsko priznanje zaslužnim djelatnicima u turizmu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Obilježavajući Dan turizma Šibensko – kninske županije pod nazivom 'Zlatna boula' po prvi put dodijeljena su istoimena priznanja i zahvalnice zaslužnim djelatnicima u turističkim djelatnostima i to u 16. kategorija. Dodjela priznanja održana je u Gradskoj vijećnici Krešimirovog grada.

 

'Zlatnu boulu' dodjeljuje županijska Turistička zajednica na čelu s direktoricom Željanom Šikić.

 

- Kako nam je ovo prva godina i kako smo jedan mali tim koji jako intenzivno radi s relativno malim, nevelikim budžetom, nismo uspjeli provesti kandidature, javne pozive. Međutim, kako je šibenska regija već neko vrijeme prepoznata kao uspješna turistička regija, koja je uistinu na dobrom putu i plovim dobrim pravcima, tako smo se i mi htjeli na neki način zahvaliti našim zaslužnicima koji su već prepoznati na nacionalnoj i široj razini – pojasnila je Šikić na koji način se odlučivalo o dobitnicima 'Zlatne boule'.


Radi se o nagrađivanima sa svih strana županije koji su tijekom tekuće godine prethodno ponijeli neku ili više turističkih nagrada.

 

Foto: Okupljeni zaslužnici

 

- Ako ih je prepoznala šira javnost, htjeli smo i mi doma da im se naklonimo i zahvalimo što rade turizam kakav imamo – zaključila je prva žena županijskog turizma.


Jedan od dobitnika priznanja je i vrhunski chef i vlasnik najboljeg restorana u Hrvatskoj s adresom u Šibeniku, Rudi Štefan koji je kazao kako smatra da je gastronomska ponuda, koju i sam njeguje na vrhunskom nivou, jedan od glavnih motiva za putovanje.

 

- Ako nemate jaku gastro ponudu unutar destinacije, niste atraktivni, niste interesantni putniku, turistu, namjerniku. Mislim da je za svaku destinaciju veoma bitno da u ponudi ima što više jako dobrih, kvalitetnih restorana. To ne znači samo jedan ili dva, nego više njih. Mislim da je to ono čemu svi trebamo težiti, da imamo jedno četiri do pet visoko kvalitetnih restorana u našoj regiji – objasnio je Štefan, dobitnik priznanja za vrhunsku gastro ponudu u županiji, dok je njegov kolega iz Murtera, konoba Boba dobitnik priznanja za najbolju autohtonu gastro ponudu.


Prema Štefanu, vrhunska gastronomska priča može se napraviti od samo dva sastojaka, dvije namirnice, a obje nalazimo na području Šibensko – kninske županije, a riječ je o pršutu na kopnu županije i pidočama na moru. S tim se ne može pogriješiti posebno kad se tomu dodaju i druge atrakcije koje su ponijele priznanje 'Zlatna boula' za ostvarenje u turizmu tijekom sezone 2016.

 

Foto: Željana Šikić, direktorica Turističke zajednice Šibensko - kninske županije


Ostali dobitnici su Grad Šibenik (najuspješnija turistička destinacija), TZ Općine Rogoznica (Mobilni turistički info centar, za inovativni projekt u turizmu), tvrđava Barone (za kulturnu atrakciju), turistička agencija Geatours (za inovativne programe i suradnju s lokalnom zajednicom), Muzej betinske brodogradnje (za unaprjeđenje kulturne ponude), TZ Grada Vodice (za najbolji turistički informativni centar), obitelj Horvat, odnosno Villa Barbara (za najboljeg privatnog iznajmljivača), Etnoland Dalmati (za jedinstvenu turističku ponudu), Vinarija Babić (za razvoj jedinstvenog eno – gastro doživljaja).

 

Posebna priznanja dobili su još i Heritage Hotel Life Palac, hotel Olympia, Solaris Beach Resort. Grad Drniš dobio je posebno priznanje za razvoj projekta koji značajno doprinose razvoju turizma u kontinentalnom dijelu Županije, a posebno priznanje posthumno je dodijeljeno Vladimiru Buneti, predsjedniku TZ-a otoka Zlarina, za značajan doprinos razvoju turizma na otoku.

 

 

Iz kategorije: Županija info