Datum objave: 21. Studeni 2016

Grad Vodice izdvaja 140 tisuća kuna za blagdansku dekoraciju, zasjat će i mjesni odbori

Šibenik News
Šibenik News

Za ukrašavanje javnih površina Grad Vodice ove će godine potrošiti 140.000,00 kuna. Osim već postojećih ukrasa, kupit će se i neki novi pa će ove godine i Ulica Ante Lasana Kabalera okićena dočekati blagdane, a bogatije no prijašnjih godina ukrasit će se središte Srime.


- Svih sedam mjesnih odora dobit će velike jelke za središta svojih mjesta, a na vodičkom Trgu Vladimira Nazora ponovno će biti postavljena impozantna prirodna jelka viša od deset metara- najavljuju iz vodičke uprave.

 

Kako se već tradicionalno zabavni dio božićno-novogodišnjeg programa odvija na vodičkoj Poljani tako je ona već nekoliko godina najukrašeniji dio grada. Ove godine osim jaslica i bogato ukrašenih stabala te velike šarene svjetleće jelke, nabavit će se i dva nova velika svjetleća ukrasa, jelen i srna.

 

Glavni organizatori božićno-novogodišnjeg zabavno-glazbenog programa Božić na Poljani, Humanitarna udruga Daj 5 od srca, najavljuje raznolik program u razdoblju od 17. do 23. prosinca. U suradnji s Gradom Vodicama i gradskim udrugama koje će se, kao i dosadašnjih godina, uključiti u realizaciju programa, bit će održano niz koncerata i plesnih večeri uz nastupe DJ-eva. Tu će biti i neizostavni božićni sajam s velikim izborom rukotvorina, domaćih proizvoda, božićnih dekoracija i slastica.


Za potpuni zimski, blagdanski ugođaj bit će tu i neizostavnog mirisa i okusa vrućeg kuhanog vina i finih gastro delicija koje će pripremati vodički lovci i ribolovci. Sve će manifestacije imati i humanitarni karakter, a prikupljena sredstva bit će donirana potrebitim sugrađanima.

 

Blagdanskom ugođaju, onom dijelu koji se odnosi na darivanje svakako će doprinijeti i tradicionalno darivanje Grada Vodica namijenjeno učenicima osnovnih razreda. Ove godine, Grad poklanja kazališnu predstavu teatra Merlin 'U potrazi za sv. Nikolom' koja će se održati 5. prosinca, u Kulturnom centru Vodice, dan uoči Svetog Nikole.

 

Predstava je to namijenjena učenicima nižih razreda, a priča o sv. Nikoli i radoznalom dječaku Martinu koji je silno želio vidjeti kako izgleda sv. Nikola, kada on to dolazi kroz prozor i ostavlja darove, kako uspije obići svu djecu svijeta u jednoj noći? ... Jer odgovori koje je na ta pitanja dobio od svojih roditelja i najmilijih, nisu ga baš zadovoljili. Stoga se Martin odlučuje pripremiti zamku za sv. Nikolu.


Zahvaljujući Gradu Vodicama, odgovore na ta pitanja dobit će i učenici Osnovne škole Vodice.
 

Iz kategorije: Županija info