Datum objave: 08. Studeni 2016

Svatko može aktivno i samostalno djelovati u smjeru zaštite okoliša, eko aktivisti znaju kako

Šibenik News
Šibenik News

Ekološka udruga Krka Knin predstavlja publikaciju pod nazivom 'Možeš i ti!' za samostalne i aktivne građane u zaštiti okoliša. Namjera je publikacijom pokazati i potaknuti građane da djeluju u smjeru rješavanja problema u okolišu.

 

-  Već 26 godina uspješno surađujemo s građanima putem Zelenih telefona Hrvatske na koje nam prijavljuju razne probleme koje zamijete u okolišu. Upravo nam oni svojim pozivima ili poslanim fotografijama sugeriraju na najprisutnije probleme u okolišu. Iako je cilj Zelenih telefona potaknuti građane na aktivno sudjelovanje i samostalno sudjelovanje u rješavanju problema u okolišu činjenica je da su najveći dio prijava aktivisti Zelenih telefona prenosili nadležnim institucijama i rješavali samostalno. Da li zbog manjka znanja i informacija kojima raspolažu ili pak zbog straha od javnog istupanja, ne znamo. No u publikaciji nudimo pomoć i rješenje - stoji u objavi eko aktivista

 

Publikacija nudi 20 rješenja za 20 okolišnih problema i te se njeni distributeri nadaju da će potaknuti građane da otvoreno i javno govore o problemima koji se tiču svih nas, i postanu odgovorni građani i članovi naše lokalne, ujedno i globalne zajednice. Publikacija je nastala  u okviru projekta “Partnerstva za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona” kojeg financira Europska unija, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

 

Iz kategorije: Županija info