Sidebar Menu

Datum objave: 24. Rujan 2016

Atrakcija u zaleđu Vodica:Spektakl vatre i rimskih delicija na bakanalijama u Velikoj Mrdakovici

Diana Ferić
Diana Ferić

Pravi spektakl, kako je bilo i najavljeno, bile su i večerašnje bakanalije na arheološkom lokalitetu Velika Mrdakovica u zaleđu Vodica koje su organizirali Turistička zajednica i Centar za kulturu Vodica. Bio je to u prvom redu spektakl vatre jer su u glazbeno – scenskom dijelu programa prednjačili gutači i izbacivače vatre sa svojim show programom, ali uz potporu svirača đembea i trbušnih plesačica. Nakon što su izveli svoj program uz oduševljenje publike zašli su i među puk sa svojim vatrenim spektaklom. Jednako dojmljiv bio je i eno i gastronomski dio programa s mesnim specijalitetima, slasticama i crnim vinom kojim su ljubazni domaćini obučeni u toge, s lovorovim vijencem oko glave nudili posjetiteljima koji su također bili obučeni u toge. Bilo je to još jedno putovanje u daleku, rimsku prošlost, jednako atraktivno za domaće goste kao i za inozemne turiste.
Zadovoljni su bili i sudionici sajma autohtonih proizvoda. „Ovdje sam prvi put i nisam puno očekivao, ali sam zadovoljan prometom“, kazao nam je Mario Šmidt vlasnik OPG s Prvića koji proizvodi prirodnu kozmetiku i rakije od ljekovitog bilja. 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.