Datum objave: 25. Kolovoz 2016

Odgovorni i zeleni turizam: Drniš ušao u Top 100 održivih destinacija u 2016. godini

Šibenik News
Šibenik News

Grad Drniš izabran je među Top 100 održivih destinacija u 2016. godini (The 2016 Sustainable Destinations Top 100). 
 

Nagrada je nastala na temelju Destination Stewardship Surveys, godišnjih preglednih istraživanja časopisa National Geographic Traveler, iz razdoblja od 2004. do 2010. godine te nagrade 2014 Sustainable Destinations Global Top 100.

 

Top 100 održivih destinacija u 2016. je zajednička inicijativa organizacija Green Destinations, TravelMole, Destination Stewardship Center, Asian Ecotourism Network (AEN), te Globalnog vijeća za održivi turizam (GSTC). Nagrada ima podršku više od 60 organizacija i stručnjaka s područja održivog turizma. Od ove godine spomenutim organizacijama se pridružila i svjetska ekološka organizacija Sustainable Travel International (STI).

 

Natjecanje je prilika za profiliranje ambicioznih odredišta na polju odgovornog i zelenog turizma, a jedan od ciljeva Top 100 nagrade je i zbližavanje odredišta koja se natječu u izboru.

 

Grad Drniš se prijavio u srpnju na natječaj, te je nakon provedene evaluacije prijava, danas  obavijest da je Drniš izabran među Top 100 destinacija održivog razvoja turizma. Nominirane destinacije odabrane su od strane međunarodnih stručnjaka za održivi turizam, te stručnog tijela za selekciju kojeg čine članovi gore spomenutih organizacija.

 

Rezultati natjecanja bit će objavljeni na svečanoj večeri u sklopu konferencije Svjetski dan zelenih destinacija, koja će se održati u Ljubljani na Svjetski dan turizma, 27. i 28. rujna 2016. godine, a na koju su pozvani i predstavnici Drniša kako bi prezentirali ovu destinaciju. Prema pravilima ocjenjivača od 27. rujna 2016. godine Drniš može u svim oblicima komunikacije i promocije koristiti logo Top 100 GGD (Global Green Destinations), te time stiče mogućnost promocije na Green Travel Map kao destinacija održivog zelenog turizma.

Iz kategorije: Županija info