Sidebar Menu

Datum objave: 08. Kolovoz 2016

Ususret Perzeidama: JU NP Krka podržava Dane Svemira u Makarskoj

Šibenik News
Šibenik News

Manifestacija međunarodnog karaktera Dani Svemira održat će se na platou ispred Makarske zvjezdarnice 11. i 12. kolovoza u suradnji Turističke zajednice grada Makarske, Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, Nextbike sustava javnih bicikala i Makarske zvjezdarnice.


Svaku večer od 21.30 sati posjetitelji će moći uživati u bogatom programu zanimljivih radionica s brojnim iznenađenjima i poklonima, promatranju kiše meteora i predavanjima astrofizičara dr. sc. Michala Zajčeka iz Instituta Max Planck iz Njemačke i mladog makarskog znanstvenog novaka Ante Ravlića s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.Manifestaciji Dani Svemira ove godine pridružili su se Nextbike sustav javnih bicikala, koji je svoju mrežu stanica s biciklima za iznajmljivanje proširio na deset gradova u Hrvatskoj. Posjetitelji Dana svemira moći će na nextbike biciklima otkriti čari grada Makarske i makarske rivijere, a po povratku iz Makarske opustiti se u ljepotama jednog od najljepših zaštićenih hrvatskih bisera.

 

Zaštita prirode i kulturnopovijesne baštine, očuvanje okoliša, edukacija i razvoj aktivnog boravka u prirodi te korištenje alternativnih transportnih sredstava, poput cikloturizma, prioriteti su JU „Nacionalni park Krka“, koji podrškom manifestaciji Dani Svemira i drugim ekološkim, edukativnim i prezentacijskim projektima diljem Republike Hrvatske to najbolje dokazuje.


Čarobno okruženje Nacionalnog parka „Krka“, u kojemu izvorna ljepota prirode ljubi bogatu kulturnopovijesnu baštinu čuvajući višestoljetnu tradiciju, idealno je mjesto za poticanje odgovornog ponašanja čovjeka prema prirodi. Brojnim projektima i manifestacijama s jasnom ekološkom porukom JU „Nacionalni park Krka“ kod posjetitelja i lokalnog stanovništva razvija senzibilitet za skladan odnos prema prirodi te se predstavlja i afirmira kao atraktivna i sadržajno bogata destinacija.

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam