Sidebar Menu

Datum objave: 13. Lipanj 2016

FOTO: Najstariji živući betinski kalafat otkrio spomenik svojim djedovima

Šibenik News
Šibenik News

Najstariji živući betinski kalafat, Ante Balin zvan Nijemac otkrio je spomenik kalafatu čime je svečano i službeno otvoren obnovljen Trg na Moru u Betini.

 

- To je dječak koji u rukama drži brod  i okrenut je prema portu gdje su betinske gajete - kratko je pojasnio pjesnik, Dinko Škevin čiji su stihovi uklesani u postolje spomenika koji je izradio akademski kipar Robert Jozić.

 

'Od tri sina ča ih rodi mati jedan težak, a dva kalafati, zato judi istina je živa u Betini da i brukva pliva', stihovi su pučkog pjesnika uklesani u spomenik postavljen na trgu koji je vizualno promijenio mjesto na bolje zadržavši kalafatsku dušu..

 

- Trg je fantastičan. Fantastično je opremljen i napravljen. Praktički je neprepoznatljiv. Kiša je malo omela program otvorenja, ali u jednom trenutku Bog nam se smilovao i poslao je dugu preko cijelog neba - ispričao nam je Škevin.

 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.