Sidebar Menu

Datum objave: 08. Lipanj 2016

Dom za starije u Tisnom pokreće pružanje usluga pomoći u kući

Šibenik News
Šibenik News

Dom za starije osobe Tisno uskoro kreće s novom socijalnom uslugom pomoć u kući. 

 

- Glavni cilj usluge pomoć u kući je poboljšanje kvalitete života osoba starijih od 65 godina života kao i mlađih od 65 godina ako je riječ o osobama teško narušenog zdravstvenog stanja, kroničnim bolesnicima, teže pokretnim ili nepokretnim osobama koje žive na području općina Tisno i Murter, a pružanjem adekvatne, pravovremene i kvalitetne usluge omogućio bi se što dulji ostanak korisnika u vlastitom domu -  stoji na stranicama Općine Tisno.

 

Nova vrsta socijalne pomoći obuhvaća obavljanje kućnih poslova u domu korisnika – dostava živežnih namirnica, pomoć u pripremanju obroka, pranje posuđa, pospremanje stana, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr., održavanje osobne higijene u domu korisnika – pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba, uređenje okućnice i drugi tehnički poslovi u domu korisnika – cijepanje drva, košnja trave uže okućnice, čišćenje snijega i obavljanje sitnih popravaka u kući koji ne zahtijevaju specifična stručna znanja, organiziranje prehrane – priprema ili nabava i dostava gotovih obroka u kuću.

 

Pozvani su svi zainteresirani mještani na području općina Tisno i Murter, a koji udovoljavaju navedenim kriterijima da se jave u prostorije Doma za starije osobe Tisno ili na broj telefona 022/438-538, socijalnoj radnici Mariji Bačelić za dodatne informacije.

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.