Datum objave: 24. Svibanj 2016

Zbog nedovoljne informiranosti, na sudjelovanje na Nor Fishing sajamu javilo se samo šest tvrtki

Šibenik News
Šibenik News

Da svaka priča ima dvije strane, pokazalo se na primjeru Grada Šibenika i poziva koji su uputili poduzetnicima iz sfere pomorske i ribarske industrije. Nakon što je jutros objavljeno da je odabrano pet tvrtki koje će o trošku Grada otputovati na NOR - FISHING sajam u Trondheim, u Norvešku, doznajemo da se istom pozivu odazvalo svega šest tvrtki. 

 

Odlazak na sajam kao i boravak u norveškom gradu Trondheimu za vrijeme trajanja sajma od 16. do 19. kolovoza ove godine upotpunosti financira Grad Šibenik zahvaljujući europskom novcu no to čini se nije bio dovoljan razlog za veći broj zainteresiranih.

 

Štoviše, Krešimir Kovač, dipl. politolog, savjetnik za razvoj u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika smatra kako je razlog nedovoljnom odazivu loša informiranost poduzetnika koji nisu u potpunosti ili uopće bili upoznati o kakvom je sajmu točno riječ te koje dobrobiti nosi za izlagače. No Kovač smatra da je ovo prvi korak prema boljoj povezanosti svih sudionika u smjeru razvoja pomorske i ribarske industrije.

 

Inače, NOR - FISHING sajam privuče oko 500 izlagača, oko 15 tisuća posjetitelja, a izlagači ukoliko žele sudjelovati na sajmu moraju najmanje godinu dana unaprijed rezervirati smještaj u Trondheimu ukoliko žele bezbrižno širiti svoje poslovanje na jednom od vodećih svjetskih sajmova za industrije povezane s morem i pomorstvom.

 

Sve to, nije dovoljno ni samoj gradskoj upravi da se bolje potrudi da sve potrebne informacije stignu do onih kojima su namijenjene. 

 

Iz kategorije: Županija info