Datum objave: 18. Svibanj 2016

Skradinski buk i ove godine domaćin Bioolimpijade učenika osnovnih škola

Šibenik News
Šibenik News

Na Skradinskom buku u petak, 20. svibnja 2016. u 10 sati u povodu Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj održat će se tradicionalna Biolompijada u organizaciji Javne ustanove Nacionalni park Krka.

 

Na Bioolimpijadi će u utrci znanja sudjelovati učenici šestih razreda osnovnih škola sa izvora i ušća Krke, OŠ Dr Franje Tuđmana z Knina i OŠ Skradin. Okupljanje učenika je u Skradinu gdje će se brodom u 9 sati prevesti do Skradinskog buka.

 

Bioolimpijada se sada već tradicionalno sastoji od različitih tematskih igara: potezanje konopa, koodbojka, poligon Kap za slap, staza znanja Izgubljena priroda, skakanje u veći i sl. Cilj Bioolimpijade je da se kroz različite sportske aktivnosti djeci na zanimljiv način ukaže na važnost očuvanja prirode i povratak dječje igre u prirodu.

 

Ujedinjeni narodi proglasili su 22. svibanj Međunarodnim danom bioraznolikosti kako bi utjecali na povećanje svijesti o važnosti bioraznolikosti u održivom razvoju i skrenuli pozornost na njezino očuvanje kao temeljnu zadaću u zaštiti prirode.

 

Republika Hrvatska se 2003. pridružila globalnim nastojanjima za očuvanjem bioraznolikosti i unaprjeđenjem zaštite prirode, kad je Hrvatski sabor 22. svibnja proglasio Danom zaštite prirode u Hrvatskoj.
 

Iz kategorije: Županija info