Datum objave: 29. Veljača 2016

Županija subvencionirala petnaest poduzetnika za troškove marketinga i osposobljavanja

Šibenik News
Šibenik News

 

Šibensko – kninska županija već sedam godina dodjeljuje poduzetnicima subvencije za financiranje marketinških djelatnosti, stručno osposobljavanje i troškove registracije tvrtke. No, ove godine su prvi put javno potpisani ugovori s onima kojima su sredstva odobrena, a kako bi promovirali te poticaje razvoja poduzetništva. GORAN PAUK, župan šibensko – kninski danas je pred novinarima potpisao ugovore s petnaest poduzetnika kojima je odobreno između 3 i pet tisuća kuna. Župan je istaknuo kako to nije puno, ali da mnogima pomogne.

 

Među onima koji su dobili bespovratna sredstva, najviše je zahtjeva za financiranje marketinške djelatnosti. Marlena Flojgl, pročelnica županijskog Ureda za gospodarstvo ističe da je to očekivano jer, koliko god marketing bio važan, poduzetnicima je to trošak za koji uvijek imaju najmanje novca.

 

Među današnjim potpisnicima je i Darko Smolić, direktor primoštenske poljoprivredne zadruge koja je dobila novac upravo za stručno ososobljavanje. On je ugodno iznenađen brzinom kojom je njihov zahtjev prihvaćen:

 

Županija je u ovoj godini za sufinanicranje troškova marketinga i stručnog osposobljavanja predvidjela i proračunu 300 tisuća kuna. Do sada je potrošena jedna petina tako da se zahtjevi primaju i dalje.

Iz kategorije: Županija info