Datum objave: 05. Veljača 2016

Šibenski srednjoškolci u Vodicama debatirali na temu „Punk (je mrtav?)"

Šibenik News
Šibenik News

 

Sinoć je u Gradskoj knjižnici Vodice održana prva večer ovogodišnje „Animacije demokracije" na temu „Punk (je mrtav?)" na kojoj su posjetitelji slušali predavanje o povijesti i značaju punka u svijetu i kod nas, raspravljali o anarhiji i odgledali filmove o ovom kontroverznom glazbenom i kulturološkom fenomenu.

 

Osim rasprave o anarhiji debatiralo se i o tome postoji li punk još uvijek . Mada većina učenika Ekonomske škole Šibenik i Gimnazije Antuna Vrančića Šibenik, koji su pod mentorstvom svojih profesorica i u suradnji s djelatnicima Gradske knjižnice Vodice i umirovljene profesorice sociologije Milice Sladoljev iskreirali ovaj projekt, smatra kako je punk otišao u povijest, dio ih priklonio mislima učenice Teodore Marković koja je u razgovoru rekla kako u svakom od nas „čuči" mali panker.

 

Danas slijedi druga večer u kojoj će, nakon radionice „Lost flyers", učenici šibenskih srednjih škola ugostiti trojicu sredovječnih pankera iz Šibenika, a na kraju cijele priče odslušat ćemo koncert mladog šibenskog benda „The Crows". Program počinje u 17 sati.

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: