Datum objave: 05. Veljača 2016

U Kninu će biti predstavljen priručnik 'Zajedno za prirodu i okoliš'

Šibenik News
Šibenik News

Ekološka udruga Krka Knin poziva na predstavljanje priručnika 'Zajedno za prirodu i okoliš' koje će se održati dana 09. veljače,  u 12:30 sati u prostorijama Hrvatske gospodarske komore Knin, (Ulica Kralja Zvonimira 36). 

 

U okviru istoimenog projekta iz kojeg je proizašao priručnik uspješno su se razvili inovativni modeli i alati sudjelovanja javnosti: 

- interaktivna web mapu Splita- Sinjaj.hr putem koje građani mogu direktno uputiti lokalnu vlast na okolišne probleme u gradu,


- savjetodavna vijeća za okoliš u Gradu Splitu i Šibensko-kninskoj županiji te


- savjetodavna vijeća za Park prirode Lastovo i Park prirode Telašćica.

 

Projekt je financiran od strane IPA (eng. Instrument for Pre-Accession Assistance) Fonda EU za pomoć zemljama pristupnicama u periodu od 2007. - 2013., a ugovorno tijelo u Republici Hrvatskoj bila je Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

 

Na projektu su surađivale udruge civilnog društva te jedinice lokalne samouprave odnosno javne ustanove. Udruga za prirodu okoliš i održivi razvoj Sunce bila je koordinator projekta, a kao partneri su bili uključeni Ekološka udruga Krka Knin, Grad Knin, Općina Kistanje, Javna ustanova Park prirode Telašćica, Općina Sali, Javna ustanova Park prirode Lastovsko otočje, i Općina Lastovo. Kao suradnik na projektu bio je uključen Grad Split.

 

- Ovim projektom smo htjeli ukazati na korisnost i važnost suradnje javnosti i lokalne vlasti u raznim procesima koji se odnose na okoliš kao i predstaviti moguće modele suradnje. Aktivnostima projekta 'Zajedno za prirodu i okoliš' kao i uvođenjem novim modela suradnje unaprjeđeno je sudjelovanje organizacija civilnoga društva i građana u lokalnim zajednicama četiriju dalmatinskih žubapnija te je poboljšana lokalna politika očuvanja okoliša i održivog razvoja -zajednički je zaključak svih sudionika. 

Iz kategorije: Županija info