Datum objave: 20. Siječanj 2016

JU NP Krka uz predstavnike ministarstva otvara novi posjetiteljski centar na Visovcu

Šibenik News
Šibenik News

Iz Javne ustanove Nacionalni park Krka stižu vijesti o otvorenju izložbe 'Lugareva kuća' u novom posjetiteljskom centru Visovačka kuća Kuželj u petak, 22. siječnja,  u 11 sati u stoljetnoj šumi hrasta medunca i bijelog graba na Stinicama.

Svečanost otvorenja održava se u povodu 31. rođendana Nacionalnog parka Krka,  koji se inače obilježava 24. siječnja.

 

 

Predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, lokalne vlasti i županijskih obrazovnih ustanova, zaštićenih područja i turističkih zajednica uveličat će svečanost otvorenja na kojoj će, u prigodnom programu, gostovati učenici Osnovne škole Drinovci i klapa Skradinke.

 

VRIJEDNOST PROJEKTA NEKOLIKO MILIJUNA KUNA

 

Javna ustanova Nacionalni park Krka pokrenula je projekt sanacije i uređenja Visovačke kuće Kuželj, u jedinstvenom prirodnom okruženju otočića Visovca, stoljetne šume i tjesnaca Među gredama, ubrzo nakon otvorenja za javnost poučno-pješačke staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina 2012. godine čime je staza obogaćena za još jedan izuzetno vrijedan posjetiteljski sadržaj.


Sredstva uložena u projekt Visovačke kuće Kuželj iznose 2.939.955,58 kn od čega je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirao iznos od 1.302.311,83 kn.

 

Visovačka kuća Kuželj mjesto je za odmor i edukaciju posjetitelja, prvenstveno namijenjenu mlađim naraštajima, o autohtonim vrstama šumskog ekosustava.


Stoljetna šuma bijelog graba i hrasta medunca na Stinicama, unutar koje se nalazi Visovačka kuća Kuželj, početak je poučno-pješačke staze Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, jedne od najljepših pješačkih staza u Hrvatskoj, duge 8.5 km i opremljene edukativnim tablama s detaljnim informacijama o osobitostima NP Krka.

 

 

 

Iz kategorije: Županija info