Datum objave: 26. Studeni 2015

FOTO Radovi na Pirovačkoj plaži Lolić počinju iduće godine

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Pirovac je Ministarstvu turizma predstavio svoj kapitalni projekt – plažu Lolić koja bi u nekoliko faza do 2020. trebala postati urbana plaža za mlade. Plaža će u konačnici, pored svih uobičajenih sadržaja I standarda za kupače, imati za mlade najmanje tri rekreativna sadržaja na plaži (biljar, stolni nogomet, fliperi), minimalno dva u moru, WI-FI, glazbu i prostor za ples.

„S obzirom na to da Ministarstvo turizma ima ukupno 13 milijuna kuna za potporu iz Fonda za razvoj turizma, nadamo se iznosu između 500 tisuća i milijun kuna“, naglasio je Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac za Šibenik news.

Prva faza uređenja plaže počet će, očekuje Gulam, u jesen iduće godine, a bit će gotova do turističke sezone 2017. Ona obuhvaća „zeleni“ međuprostor između ogradnih zidova i prilaznog puta, prilazni put plaži (3,50 m), parkirnu traku (5,50 m) te šetnicu s hortikulturom (od 1,50 do 15,00 m).

Ukupna procijenjena vrijednost uređenja cijele plaže Lolić - od Marine Pirovac do hotela Miran - iznosi oko 23,77 milijuna kuna bez PDV-a, a sukladno proračunskim i sredstvima dobivenih iz raznih natječaja, biti će realizirana u četiri faze.

“U prvih deset mjeseci ove godine ostvarili smo rekordnih 304.995 noćenja što je šest posto više nego lani. Tu se ne mislimo zaustaviti jer imamo jasnu viziju razvoja turizma I uređenja plaža Lolić I Starine kao temeljnih turističkih resursa”, naglasio je načelnik Gulam.  

Iz kategorije: Županija info