Datum objave: 22. Studeni 2015

KUD Hartić rock izvedbama oduševio na koncertu uoči svete Cecilije

Diana Ferić
Diana Ferić

Uoči blagdana Svete Cecilije, zaštitinice glazbara čije je ime nađeno u najstarijim popisima kršćanskih mučenika, tišnjanska narodna glazba održala je još jedan u nizu brojnih koncerata u tišnjanskoj kino sali.

 

„Zahvaljujem svima prisutnima koji su usprkos grubom vrimenu došli na večer Hartića te svojim dolaskom dali veliku podršku našim glazbarima. Meni je osobno velika čast biti jednim od njih“, istaknuo je u svom pozdravnom govoru Rajko Čuzela Papata, predsjednik KUD –a Hartić.
Puuhački orkestar Hartić je i na ovom je koncertu još jednom uvjerio svoju publiku kako uspješnice rock izvođača jednako dobro zvuče u izvedbi puhača, a nisu izostavili ni dvije koračnice za sam kraj koncerta koje su izazvale veliki aplauz i popratne ovacije publike.

 

„Ovo su naši dani i naše slavlje te nam je zadatak čuvati ovu tradiciju obilježavanja blagdana Svete Cecilije. Stoga mi slavimo onako kako najbolje možemo i znamo. Veliko Vam hvala svima prisutnima!“, obratio se kratkim govorom publici maestro Dino Obratov.
Kako doznajemo, tišnjanski glazbari nakon naporne sezone počinju s probama već ovog utorka jer ih brojni nastupi očekuju do kraja ove godine. Počinju se i pripremati za 2017. godinu kada će svečano proslaviti 90 godina KUD-a Hartić u Tisnome.

Ostavši vjerni tradiciji dodijele priznanja za glazbare u obliku male medaljjee, u „Zlatnu knjigu“ ove je godine upisan Ivica Barić koji je vjerni član Hartića punih 30 godina.
 

Iz kategorije: Županija info