Datum objave: 23. Listopad 2015

Sarkastična čestitka Ivana Klarina upućena Nediljku Dujiću

Šibenik News
Šibenik News

Ivan Klarin, predsjednik ŽO SDP-, danas je na sarkastičan način čestitao Nedjeljku Dujiću izbor na novu dužnost predsjednika ŽO HDZ-a. U njegovoj čestitki stoji:

"Čestitam novom predsjedniku HDZ-a Šibensko-kninske županije Nedjeljku Dujiću i želim mu dobrodošlicu na novu funkciju. Dobrodošlicu mu je poželjelo i Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa proglasivši ga krivim za obavljanje funkcije u Nadzornom odboru „Cesta Šibenik“ i to zbog razloga što je supruga Nedjeljka Dujića zaposlena za trajanja njegove funkcije u istoimenom društvu. Povjerenstvo je na svojoj posljednjoj sjednici od 15. listopada ove godine, dakle prije sedam dana, donijelo odluku da je dužnosnik Nedjeljko Dujić kriv i da je povrijedio Zakon o sprječavanju sukoba interesa i to isključivo zbog razloga što je kao član Nadzornog odbora navedenog društva utjecao da se zasnuje radni odnos s njegov suprugom.

Kako je moguće da osobe s ovakvim optužbama od tijela koje sankcioniraju povredu sukoba interesa bude izabran za visoku stranačku dužnost u HDZ-u?
Još je zanimljivija činjenica da je HDZ najglasniji u prozivanju o visokoj stopi nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj, a dok su im usta puna morala uredno zapošljavanju svoje supruge u trgovačkim društvima i to baš oni koji tamo ne bih smjeli sjediti zbog funkcije gradonačelnika koju paralelno obnašaju.
Ima li u našoj županiji i jedan član HDZ-a koji može obnašati stranačku dužnost, a da nije povrijedio Zakon i to baš onaj gdje pogoduje sebi ili članovima svoje uže obitelji. Dok stotine mladih u našoj županiji traže posao g. Dujić i njemu slični ne libe se dati prednost svojim članovima obitelji, čak i kad su svjesni činjenice da će zbog toga biti sankcionirani, što njih očito previše i ne dira" stoji u priopćenju Ivana Klarina.
 

Iz kategorije: Županija info