Datum objave: 24. Rujan 2015

Nova "kraljica" HDZ-a Josipa Rimac danas je ostala bez saborskog imuniteta

Šibenik News
Šibenik News

 

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je i bez rasprave skinulo imunitet Josipi Rimac (HDZ), piše portal 24sata.

Ona je u zastupničku klupu sjela u petak 18. rujna prije manje od tjedan dana. U Sabor je u utorak poslijepodne stigao zahtjeva DORH-a za skidanje imuniteta Josipi Rimac kako bi moglo nastaviti s istragom bivše kninske gradonačelnice zbog sumnje da je neosnovano stekla stambeni prostor. Odluku MIP-a u petak mora glasovanjem potvrditi i Sabor.

Josipa Rimac danas ima 35 godina. Na funkciju gradonačelnice Knina došla je s 25 godina. Ravnateljica Crvenog križa Knin postala je sa samo 20 godina, dok se u trenutačno vodeću oporbenu stranku učlanila sa 16 godina. Najnovija dužnost, uz ovu dvotjednu saborsku, joj je direktorica HDZ-ove kampanje. Mjesto je to koje joj je ponudio Tomislav Karamarko, treći u nizu predsjednika stranke koji su je, barem u vrijeme predsjedanja strankom, simpatizirali. Prvi njezini politički uspjesi vežu se uz Ivu Sanadera. Upravo se on prije deset godina založio za to da Rimac bude HDZ-ova kandidatkinja za čelno mjesto Knina na lokalnim izborima.

Ukidanje imuniteta za Josipu Rimac je uobičajena procedura. Izvori bliski njoj kažu da SDP sve plasira spektakularno, ali i poručuju da neće uspjeti zastrašiti HDZ

Izvor: 24sata

Iz kategorije: Županija info