Datum objave: 14. Rujan 2015

Grad Šibenik izdvojio 100 000 kuna za moderno dječje igralište na Žirju

Šibenik News
Šibenik News

 

Grad Šibenik, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, izgradio je moderno dječje igralište na najudaljenijem naseljenom otoku šibenskog arhipelaga – Žirju. Riječ je o sredstvima 'Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za razvoj područja otoka i priobalja 2015' gdje je, za izgradnju igrališta na Žirju, Ministarstvo odobrilo iznos od 200.124,00 kuna, a Grad Šibenik je u Proračunu izdvojio 100.000,00 kuna.

'Čujemo komentare: čemu izdvajati sredstva za gradnju igrališta na Žirju kada nema djece, no kada bismo tako razmišljali onda se uistinu na otocima ne bi ništa pomaknulo na bolje. Upravo ovakvim komunalnim zahvatima želimo privući ljude na otok; ne samo turistima ljeti omogućiti zabavu za djecu, već i zimi privući domaće vikendaše s djecom da dođu na svoj otok. Tek tada otoci žive.' , kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Na igralištu površine 150 m2 postavljeno je pet dječjih igrala, dvije klupe za roditelje i koš za otpatke, a cijeli prostor je ograđen i obložen antistresnom podlogom.

‘Naše naseljene otoke gledamo kao integralni dio grada Šibenika i po ničemu ih ne diskriminiramo, već intenzivno ulažemo u njihovu infrastrukturu. Dječja igrališta bi trebala biti jedan dio cjelokupne slagalice nužne kako bi se mlade obitelji s potomstvom odlučile zadržati ili nastaniti na otocima. Već godinama se razne nacionalne strategije bave ovom problematikom, a, kao što vidite, Grad Šibenik intenzivno djeluje.’, nadodao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.
 

Iz kategorije: Županija info