Sidebar Menu

Datum objave: 02. Svi 2017

Fenomen:Radmila Maksimović iz AK Šibenik pobijedila u istom danu na dvije maratonske utrke

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi Atlettskog kluba Šibenik, Krunoslav Krivanj i Radmila Maksimović pobijedili su i kategoriji na 2. Trekking utrka koja se pod nazivom MayDay Trekk održala proteklog vikenda u Pirovac su . Njihova kategorija je trekking utrci koja je imala 10 kontrolnih točaka sa dosta uspona, a koja se trčala uz pomoć zemljovida, u muškoj i ženskoj konkurenciji . Uz tu na utrci se trčalo i u kategoriji Maestral (10 km) Razlika između te dvije kategorije, osim kilometraže bila je i u tome šta su natjecatelji u kategoriji Levant, kao trekking utrci, morali orijentirati u prostoru, jer staza nije bila označena, nego je tražila sposobnost orjentacije po karti, dok su natjecatelji u kategoriji Maestral imali označenu stazu. U trekking utrci na 25 km nastupilo je još dvoje članova AK Šibenik: Verica Vidić i Dragan Plenča. U trail utrci na 10 km, Maestral, natjecalo se troje članova AK Šibenik: Marko Božajić, Zrinka Tomičić Škugor i Sabina Erak.

Istog dana, 29. travnja, u Zadru je, u sklopu Zadar Outdoor Festivala (međunarodnog natjecanja u sportovima: rafting, plivanje, biciklizam, plivanje, trčanje) održana utrka na 10 km. Stazu od Dikla do “Pozdrava Suncu” kod muškaraca najbrže je istrčao slovenski triatlonac Jaroslav Kovačić a kod žena, šibenska atletičarka Radmila Maksimović, koja je time u jednom danu ostvarila dvije pobjede, u dvije različite discipline.

 

Iz kategorije: Zavičajni putopis

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.