Datum objave: 15. Srpanj 2020

MLAD, KREATIVAN I UPORAN / Mladi šibenski florist Luka Čular ne odustaje od svog "cvjetnog kutka" u povijesnoj jezgri Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Ako nekom treba odati priznanje na entuzijazmu  to je sigurno mladi Šibenčanin, cvjećar  Luka Čular Villazon, koji ustrajava i dalje u nakani da u srcu Šibenika, u Ulici Don Krste Stošića, na lokaciji koja "nije na ruku" održi svoju cvjećarnicu iako danas niti jedan posao pa ni taj ne ide dobro. Time daje i osobni doprinos onome što zovemo "oživljavanje povijesne  jezgre". i ne bježi u neka lakša egzistencijalna rješenja.

 Dobro je to što sve više Šibenčana prepoznaje vrijednost toga što Luka radi, a to je da kod njega dobijete personalizirane bukete  u engleskom stilu - opišete mu za koga je i on  tako složi buket i pogodi! 

Luka jako dobro razumije da buket  koji poklanjate nekome govori umjesto vas. Njime se izražava ljubav, ushićenje, poštovanje, podrška u teškim trenucima ili jednostavno, radost življenja i ljepote. I upravo su takvi njegovi buketi.

Lukina cvjećarnica, koja se zove "Lukin cvjetni kutak", ispunjenje je njegovog dugogodišnjeg sna. Svoje cvjetne aranžmane oblikuje sljedeći povijesne tehnike i koncepte iz vremena kada je vještina slaganje buketa i cvjetnih ukrasa bila umjetnost, a cvjećari visoko cijenjeni umjetnici.

Luka Čular privukao je pozornost na sebe kao floristu prije nekoliko godina kada je cvijećem počeo oplemenjivati razne kulturne događaje, a definitivno se lani  potvrdio ove godine svojom cvjetnom izložbom "Šibenski stari cvit", prvom izložbom takve vrste u Šibeniku.

Iz kategorije: Volim Šibenik