Datum objave: 15. Siječanj 2020

STAY TUNED / Povjerenstvo odabralo kandidatkinje za Šibensku grandecu 2020., a imena ćemo otkrivati svakog tjedna od 22. siječnja

Diana Ferić
Diana Ferić

Povjerenstvo u sastavu Danijel Mileta, Dinko Škevin, Željko Krnčević, Živana Podrug, Valerio Baranović, Katarina  Rudan i Diana Ferić izabralo je danas kandidatkinje koje su ušle u uži izbor za titulu Šibenske grandece 2020., nakon što su udruge i građani  poslali svoje prijedloge. Nova Šibenka grandeca, četvrta za redom, bit će proglašena 6. ožujka uoči Međunarodnog dana žena.

Riječ je o tituli koja se dodjeljuje ženama koja svojim nesebičnim djelovanjem u različitim djelatnostima  pridonosi podizanju kvalitete života bilo lokalne  zajednice u cjelini ili nekih  skupina ljudi kojima je potrebna pomoć ili potpora, a taj je  projekt inicirala i vodi ga Udruga "Volim Šibenik".

Povjerenstvo nije imalo lagan zadatak jer su svi pristigli prijedlozi bili zanimljivi i utemeljeni, a još jednom se pokazalo da u Šibeniku žive i djeluju brojne žene koje rade dobre stvari za opće dobro, volonterski, ali su samozatajne i često neprepoznate od strane šire zajednice.  

Imena kandidatkinja nećemo otkrivati odmah već će u medijima koji su pokrovitelji ove akcije - Županijski radio Šibenik, Slobodna Dalmacija (Šibenski list), ŠibenikIN i Šibenik news svakog tjedna, počevši od srijede 22. siječnja,  na Županijskom radio Šibeniku odnosno četvrtka, 23. siječnja u ostalim medijima biti predstavljena  po jedna kandidatkinja. I zato "stay tuned".

Cilj  ovog projekta koji je pokrenula Udruga "Volim Šibenik" je  istaknuti žene koje svojim predanim, najčešće samozatajnim radom,  „pomiču granice“ u funkcioniranju lokalne zajednice te nesebično i volonterski pokreću akcije i rade za dobrobit cijele lokalne zajednice,  a u javnosti nisu dovoljno prepoznate.

Tu su titulu do sada ponijele Danči Mihovilčević, Irena Bralić i Ana Paić. 

I ove godine se bira šibenska Ikona stila - žena koja plijeni pažnnju javnosti svojim  originalnim odijevanjem i držanjem. Do sada imamo dvije Ikone stila, a to su Nada Škarica i Vanja Dadić. 

Iz kategorije: Volim Šibenik